eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Raktárosok oltása - reagált a Koronavírus Sajtóközpont

Az áruházláncok élelmiszer-raktárainak alkalmazottai soron kívül kérhetik a koronavírus elleni vakcinát, de nem választhatnak az oltóanyagok között.

Félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban. Nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon - írták.

A közlemény szerint az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.

Előzőleg a Magyar Nemzet írt arról, hogy az országos oltási tervhez képest hamarabb vehetik fel a Covid-19 elleni vakcinát az egyik piacvezető áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai. Az önkéntes lehetőségről ezen a héten nyilatkozhat a nyers és friss fogyasztású árutömegek tonnáit nap mint nap kezelő dolgozói kör. Az élelmiszer-biztonság megerősítésére kezdeményezett hatósági akcióban az első nagy kereskedelmi szereplőnél rövidesen indul a soron kívüli oltási program, amihez várhatóan a többi lánc logisztikai központjaiból is csatlakoznak.

A lap úgy tudja, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az egyik vezető áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés arról, hogy a raktárosok közül hányan élnének a soron kívüli, koronavírus elleni oltakozás lehetőségével.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy az operatív törzs bízta meg őket felmérjék, be akarják-e idő előtt oltatni magukat a raktárosok. Ők már korábban kezdeményezték, hogy előrébb kerüljenek az oltási tervben. A szakszervezeti elnök szerint azért fontos, hogy az élelmiszerrel először találkozók be legyen oltva, mert ha a körükben elterjed a vírus, megborul a munkarend és zavar alakulhat ki az élelmiszer-ellátásban.

A Magyar Nemzethez eljutott vállalati levélben az áll, hogy

aki most jelentkezik, az vállalja, hogy a Magyarországon hivatalosan engedélyezett vakcinák bármelyikével beolthatják.

Csak akkor utasíthatják el az oltást, ha a koruk és az egészségi állapotuk szerinti országos oltási tervnek megfelelően veszik majd fel az oltást, tehát nem prioritásként kezelt létfontosságú létesítmény alkalmazottjaként.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×