eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Különleges módon tennék könnyebbé az egészségügyi dolgozók életét

Fél évig ingyen használhatnak az egészségügyi dolgozók egy magyar önfejlesztő applikációt. Az alkalmazás fejlesztői így szeretnék könnyebbé tenni a járvány alatt hatalmas terhelés alatt dolgozó orvosok, ápolók mindennapjait.

„Ha valaki használja, jobban fogja magát érezni tőle a hétköznapokban” – ez a lényege a magyar fejlesztésű Ok-Key nevű applikációnak. A pszichológusok és szociálpedagógusok bevonásával készült alkalmazás a pozitív pszichológia módszertanára épül. Célja az önfejlesztés a személyes erősségek tudatosításával és továbbfejlesztésével. Ehhez minden nap, néhány pár percig tartó gyakorlatot kell elvégezni, amit az applikáció a felhasználó által meghatározott igényeknek megfelelően ad – mondta el az InfoRádiónak Mikhel Kata, az alkalmazás egyik ötletgazdája.

„Sikerélményeket fog elérni. Azt fogja tapasztalni, hogy ha ezeket az apró, rövid gyakorlatokat végzi nap mint nap, akkor

sikerélményekkel gazdagodik, és egyszerűen jobb lesz a közérzete

– fogalmazott. – Elégedettséget fog érezni, valamint jobban szembe tud helyezkedni stresszhelyzetekkel. Illetve hamarabb is ki tud majd kapcsolódni.”

A fejlesztők felajánlásának köszönhetően az egészségügyi dolgozók fél évig ingyen használhatják az applikációt. Mikhel Kata azt mondta: így szeretnének köszönetet mondani a lassan egy év tartó megfeszített munkáért. „A mostani Covid-helyzet,

a pandémia mindenkit nagyon leterhel, de a legkritikusabban talán az egészségügyi dolgozók mentálhigiénés állapotára van hatással.

Ha ők nyitottak erre, és valóban használják az appot, akkor picit talán könnyebbé tudjuk tenni a hétköznapjaikat a gyakorlatokon keresztül” – tette hozzá.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarán keresztül 120 000 egészségügyi munkatárs, a Magyar Védőnők Egyesületén keresztül pedig további 6000 védőnő már igénybe veheti az alkalmazást. A fejlesztők további egészségügyi szervezetekkel is tárgyalnak az applikáció ingyenes felhasználásról.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×