eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Aki utazni szeretne, jobb ha nem késik foglalni

Drasztikus mértékben esett a magyar utazási irodák bevétele tavaly 2019-hez képest, most viszont sosem látott módosítási és foglalási lehetősége jönnek, nagy lesz a verseny, ahogy "nyílik a kapu".

Startra készen várják a korlátozások feloldását az utazási irodák. 2021 nagyon fontos év lesz számukra, miután tavaly kis túlzással teljesen lenullázódtak. Így is több száz olyan cég van Magyarországon, amely még nem adott le jelentést vagyoni biztosítékról, amely pedig az utazásszervezés alapfeltétele – írja a Napi.hu.

A lap által megkérdezett nagy magyar irodák óriási, 75-90 százalékos bevételcsökkenésről számoltak be, ami azt jelenti, hogy

10 ügyfélből 8-9-et elvesztettek.

Most ezt próbálják visszaépíteni korábban nem látott kedvezményekkel:

Például a Kartago Tours-nál március 31-ig 20 ezer forint/fő befizetésével lehet nyári utat foglalni és eddig az időpontig kötbér és más díj nélkül lehet módosítani a foglalást, akár más úti célra, szállodára vagy időpontra is.

Az IBUSZ Utazási Irodák Kft.-nél a tavaly decembert 15-20-40 százalékos előfoglalási kedvezménnyel indították az idei évre. Az utasok minden anyagi és jogi kötelezettség nélkül foglalhatnak, amely lehetőségre sokan lecsaptak: 14 ezer foglalásuk van már a rendszerben.

De a koronavírus-járványra való tekintettel a Personal Tours Kft. is olyan akciót hirdetett, amilyet még 26 éves fennállása óta nem: befizetés nélkül lehet foglalni és március 5-ig lehet dönteni az utazásról.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×