eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Vitézy Dávid/Facebook

Új világ jöhet Budakeszi életében

A budakeszi lakosok és a környező településen élők közlekedését javítanák jelentősen a Budapest Fejlesztési Központ által hétfőn közzétett tervek – hangsúlyozta a budakeszi polgármester.

Győri Ottilia az InfoRádiónak kifejtette: a kiírt közbeszerzési felhívás során a tanulmányterveztetésektől kezdve egészen az engedélyes kiviteli tervekig, minden el fog készülni a közlekedési beruházásban, mielőtt a kivitelezés megkezdődhet.

A tanulmánytervnek azt a problémakört kell körbejárnia, hogy a Budakeszi út mely szakaszán lehet érdemes és szükséges buszsávokat kialakítani, mintegy lehetőséget teremtve a tömegközlekedési járművek zavartalan haladására a gyakorta kialakuló dugók alkalmával. Emellett, hogy a közlekedési csomópontokban intelligens lámpák irányítsák a forgalmat, előnyben részesítve a buszsávok forgalmát. A projekt keretében arra is megoldást kell találni, hogy a buszvégállomásokat miként lehet a Pátyra és Telkire vezető utak mentére telepíteni, ahol P+R, illetve B+R parkolókat is létesítenének. Végül, de nem utolsó sorban

kiemelt tervezési pont a gépkocsiknak az M1-es autópálya felé irányítása egy elkerülő úttal Budaörs irányába

– ismertette a polgármester a tervezőkre váró feladatokat.

Tehát Budakeszi és Budapest között hosszabb–rövidebb szakaszokon buszsávokat alakítanának ki, ahol erre lehetőség van, közműkiváltásokkal, zöldterületek tervezetesével, javítva egyúttal a gyalogosok és biciklisek közlekedésének feltételein is. Győri Ottilia megjegyezte, a Budapest Fejlesztési Központ kiírására január 29-ig van mód jelentkezni.

A polgármester azt is elmondta, reményei szerint a beruházás részét képezheti majd a Budakeszi út teljes útburkolatának megújítása is, amelynek jelenlegi állapota több helyütt kritikán aluli.

A terveztetés végső határideje 2022 év eleje,

a kivitelezéshez azonban majd egy újabb „kört kell futni”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×