eur:
393.02
usd:
366.99
bux:
66821.6
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: bud.hu

Így készülnek Ferihegyen a koronavírus-oltások fogadására

A BUD Cargo City megkezdte a felkészülést a vakcinaszállításra.

A Budapest Airport Zrt. a repülőtéri értesítőjében emlékeztetett: a légiáru szállítás gyorsaságából és hatékonyságából adódóan kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben: a „normál” légi szállítmányok mellett a koronavírus-járvány kezeléséhez szükséges orvosi eszközök, gyógyszerek is – mint például a favipiravir vagy a -20°C-on szállított, tesztelésre behozott vakcinák – a BUD Cargo Citybe érkeznek.

Az új, 32 600 négyzetméteren elterülő BUD Cargo City megfogalmazásuk szerint tökéletes stratégiai pontja a vírus elleni harcnak: az épületben 15-25 °C-os, 2-8 °C-os tárolókat és -15-25 °C-os helyiségeket alakítottak ki, amelyek több tucat raklapnyi árut képesek befogadni.

Habár a BUD Cargo Cityben „csupán” az áruk átrakodása zajlik, mivel a vakcinák és gyógyszerek hőmérsékletérzékeny áruk, különös odafigyelést igényelnek - közölték. Hozzátették: a Budapest Airport idén januárban, a lehető legjobbkor helyezte forgalomba a BUD Cargo City-t, amely gyorsan a budapesti légiszállítás, egyúttal a térség légikapujává vált, és ma a koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik bástyájaként üzemel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×