eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Csak negatív PCR-teszttel fogadják a hajléktalanokat, baj lesz, ha jön a fagy

Folyamatosan tesztelik a fővárosi hajléktalanokat, közülük jelenleg 22 embernek van pozitív tesztje, ők kórházban vannak.

A korábbi években az időjárási körülményektől függően fokozatosan teltek meg a szállók, de idén jóval körülményesebb az átmeneti szállók férőhelyeinek feltöltése, mert negatív PCR-teszt kell a felvételhez. Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány igazgatója azt mondta a Népszavának, attól tartanak, hogy a decemberi fagyokban is maradnak majd szabad ágyak.

A tél közeledtével időszakos férőhelyeket is kialakítanak, például éjjeli menedékhelyeken és nappali melegedőkön is vannak ágyak, mert ahhoz, hogy egy hajléktalan átmeneti szállásra, vagyis hajléktalanszállóra költözhessen, két negatív PCR-teszttel kell,

nem kell viszont teszteredmény a nappali melegedőkre és az éjjeli menedékhelyekre való bejutáshoz.

A szolgálatok ügyelnek olyan férőhelyek kialakítására, ahol kivárhatják a jelentkezők a tesztek eredményeit, ugyanakkor a napi működésben több helyen korlátozni kell a belépők számát a járvány miatt.

Ha egy hajléktalannál igazolódik a fertőzés, automatikusan kórházba viszik őket, függetlenül attól, hogy súlyos tüneteket produkál-e, mert a szállón nem tudnak karantént kialakítani, az utcára pedig nem lehet kiengedni a fertőzötteket.

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei térítésmentesen végzi a legtöbb tesztet a hajléktalan-ellátásban. A Könyves Kálmán körúti egészségügyi központban végzik a tesztelést heti három napon, ennél jobban nem tudják lerövidíteni az ágyhoz jutást. Jelenleg 22 hajléktalannak van pozitív tesztje, és ők egészségügyi ellátóintézményben vannak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×