eur:
393.84
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vidéken is tervezi a szűrőbuszok bevetését a koronavírus-tesztelésben az operatív törzs - a nap hírei

Legalább egy éves tb-jogviszony és köztartozás-mentesség kell az otthonfelújítási támogatáshoz. Hosszú betegség után meghalt Benkő László az Omega együttes alapítója, billentyűse.

Vidéken is tervezi a szűrőbuszok bevetését a koronavírus-tesztelésben az operatív törzs. Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta: a fővárosban és környékén bevált a módszer, ezért vidéken is bővítenék a kapacitásokat. A tisztifőorvos közölte, hogy már a települések 88 százalékában van jelen a koronavírus, az elmúlt héten Heves megyében regisztrálták a legtöbb új esetet. A járvány kezdete óta Budapest és Pest megye mellett a nyugati országrész, főként Győr-Moson-Sopron és Vas megye a leginkább érintett.

Újabb 4290 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést Magyarországon. Ez mintegy ezerrel kevesebb mint a tegnapi adat. 99 többségében idős, krónikus beteg halt bele a betegség szövődményeibe. Jelenleg 7.499 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma meghaladja a 118 ezret, 3.380-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Több mint 34 ezren meggyógyultak.

Csütörtökön megérkezik az orosz vakcina-minta - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter megerősítette, hogy 10 dózist kap Magyarország bevizsgálásra. A külügyminiszter az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács online üléséről készült videóban hangsúlyozta,: a koronavírus-járvány második hullámában hozott kormányzati intézkedések mögött az emberek egészségének és életének védelme, valamint a gazdaság működőképességének fenntartása áll.

Új tájékoztató kampányt indít a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedésekről a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Rövid tájékoztató filmek jelennek meg a kijárási tilalomról, a rendezvénystopról, valamint a kötelező maszkhasználatról a polgármesterek által kijelölt területeken. Az intézkedések és a tájékoztató filmek fő üzenete az, hogy vigyáznunk kell egymásra, mert minden élet számít.

Legalább egy éves tb-jogviszony és köztartozás-mentesség kell az otthonfelújítási támogatáshoz - közölte Facebook-oldalán a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin felidézte: januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum 3 millió forintig visszatéríti a kormány. Jelezte: a tb-jogviszony felsőoktatási és munkaviszonyból is származhat. Akkor folyamatos, ha az elmúlt egy évben legfeljebb 30 napra szakították meg.

Már 5 vizsgaközpontban lehet online nyelvvizsgázni. Jelenleg 6 nyelvből szerezhető általános nyelvvizsga bizonyítvány akár otthonról is – közölte az innovációs tárca. A központoknak biztosítaniuk kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Alapvető elvárás a vizsgázó megbízható azonosítása.

Célirányos intézkedéseket és reformokat szorgalmaz a gazdaság helyreállítására az Európai Bizottság. A testület őszi gazdaságpolitikai csomagja magában foglalja az euróövezeti tagállamok 2021-es költségvetésiterv-javaslatairól szóló véleményeket és az euróövezetre vonatkozó szakpolitikai ajánlásokat is. Valdis Dombrovskis, a bizottság alelnöke elmondta: a csomag célja, hogy biztosabb alapokra helyezze az uniós gazdaságokat, és szakpolitikai iránymutatást nyújtson a közös helyreállításhoz.

Napokon belül kérheti sürgősséggel a forgalmazáshoz szükséges amerikai engedélyt a Pfizer, miután 95 százalékos hatékonysági rátával fejezte be a védőoltással kapcsolatos kísérleteit. A New York-i székhelyű multinacionális gyógyszergyár szerint a vakcina hatékonysági mutatója a legmagasabb az eddig tesztelt potenciális védőoltások között. Egy másik cég, az amerikai Moderna biotechnológiai vállalat hétfőn tette közzé az előzetes adatot, amely szerint potenciális vakcinája 94,5 százalékban hatékony.

A korlátozások miatt nem rendezik meg a Nobel-békedíj átadóünnepségét Oslóban. A Nobel-bizottság azonban fontolóra veszi az online díjátadót. A békedíj az egyetlen Nobel-díj, amelyet nem Stockholmban, hanem a norvég fővárosban adnak át. A stockholmi díjátadóra tervezett ünnepséget már szeptemberben törölte a Nobel Alapítvány.

Hosszú betegség után meghalt Benkő László, az Omega együttes alapítója, billentyűse - közölte Facebook oldalán a zenekar. A magyar rockzene meghatározó alakja 77 éves volt. Az Omega tagjai közül ő alkotott és játszott legtöbbet önállóan, illetve más produkciókban. 2017-ben diagnosztizáltak nála daganatos betegséget. Benkő Lászlót saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×