eur:
393.53
usd:
368.08
bux:
66455.06
2024. április 25. csütörtök Márk
Budapest, 2019. november 27. Újranyílik a Metro Klub, a múlt század hatvanas éveinek legendás szórakozóhelye a Metro Club Theatre-ben a VII. kerület, Dohány u. 22-24-ben.  MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Fogy a levegő a szórakozóhelyi dolgozók körül

Bíznak abban, hogy szüneteltethetik a vállalkozásukat és mentesülnek a járulékfizetés alól azok, akik a szórakozóhelyeken dolgoznak. A kedden bejelentett korlátozások miatt ugyanis egyáltalán nem lesz bevételük például a lemezlovasoknak sem.

Olyan helyzetbe kerültek, mint egy munkás, ha bezárna a gyár, és hiába akarna dolgozni, termelni, nem lehetne – fogalmazott az InfoRádiónak a DJ Szövetség alelnöke. Hozzátette: bíznak abban, hogy a rendkívüli helyzetről és a zenés-táncos (nem ületetett) szórakozóhelyek bezárásáról szóló ismert bejelentést követni fogja egy gazdasági bejelentés is, hogy az érintettek legalább szüneteltetni tudják a vállalkozásaikat, és ne kelljen közterheket fizetniük.

Spiegelhalter László a tavaszi leállást és az abból fakadó bevételkiesést illetően megjegyezte, bár pontos kimutatása abban a szegmensben vélhetően senkinek sincsen, a saját cége esetében egészen augusztus 8-ig egy darab számlát sem állított ki, hiszen nem volt munka.

Sok szórakozóhely és klub ráadásul már a szeptember elejétől érvényes – reggel 6-tól este 11-ig tartó – nyitvatartást sem vállalta, mondván, képtelenség annyi bevételt termelni, hogy legalább nullára kijöjjön a vállalkozó: az ott dolgozó emberek pénze, továbbá a bérleti díj és az esetleges rezsiköltség meglegyen. Most sajnos a többi klub is leáll – tette hozzá a DJ Szövetség elnöke, újfent kifejezve reményét valamiféle állami segítségre a szakmába dolgozok számára.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×