eur:
394.33
usd:
369.52
bux:
65690.04
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Wikipédia/Derzsi Elekes Andor

Orbán Viktor Wittner Máriával emlékezett meg a forradalom évfordulójáról - videó

Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án, pénteken kora reggel Wittner Mária 56-os szabadságharcossal emlékezett meg az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról.

Kevés központi ünnepséget tartanak meg ma, de a nap a megszokottakhoz hasonlóan azzal kezdődött, ogy katonai tiszteletadással Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján péntek reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

Budapest, 2020. október 23.
Katonai tiszteletadással felvonják Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulóján 2020. október 23-án.
MTI/Balogh Zoltán
Katonai tiszteletadással felvonják Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulóján 2020. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán

Orbán Viktor Wittner Mária 56-os szabadságharcossal emlékezett meg az évfordulóról: a Facebookon közzétett videóban az látható, hogy a kormányfő és Wittner Mária egy Gloria Victis 1956 feliratú, nemzeti színű szalaggal átkötött koszorút helyez el a 64 évvel ezelőtti forradalom emblematikus budapesti helyszínén, a Corvin közben, az 56-os pesti srác emlékművénél.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×