INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

lmp

1956-os forradalom

megemlékezés

koszorúzás

Kéthly Anna szobránál koszorúztak az LMP vezetői

Infostart / MTI

A szociáldemokrata politikus Budapest belvárosában álló szobránál tartottak megemlékezést péntek reggel a nemzeti ünnep alkalmából.

Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke Kéthly Annát idézte: a szociáldemokrácia egyszerre jelenti a beleszólást közös ügyeinkbe és a dolgozók részesedését a nemzeti jövedelemből. Hozzátette, hogy ezek az elvek máig nem teljesülnek Magyarországon, és ennek oka a neoliberális magyar kormány. Magyarországon ma egyszerre van társadalmi, gazdasági és gondolkodási válság - fogalmazott, 1956 üzeneteként a szabadság mellett a gondoskodást említve.

Schmuck Erzsébet, a párt másik társelnöke Kéthly Anna azon gondolatát idézte, amely szerint a haza sorsa nem csupán mindannyiunké, hanem az utánunk következő nemzedékeké is. Arra a felemelő pillanatra emlékezünk, amikor egy ország kinyilvánította, hogy másként akar élni, más irányt és más vezetőket akar - mondta az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve.

Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője Kéthly Anna állhatatosságát és hűségét méltatta, hangsúlyozva, ő annak a magyar szociáldemokrata politikának a képviselője, amelyik nem paktált le az emberellenes diktatúrával, börtönbe, majd emigrációba kényszerült, de sosem adta fel eredeti eszméit.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018