INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

koronavírus

mobilkórház

kiskunhalas

Frei Norbert, az intenzív osztály megbízott főorvosa a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórházban a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén 2020. április 24-én.

Meg kell nyitni a kiskunhalasi mobil járványkórházat a főorvos szerint

Infostart

Hamarosan meg kell nyitni a kiskunhalasi mobil járványkórházat - nyilatkozta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház COVID Intenzív Osztályának megbízott osztályvezető főorvosa.

A napi új koronavírus adatok folyamatosan 1000 körül alakulnak, így lassan meg kell nyitnia a kiskunhalasi mobilkórháznak, amit még az első hullám berobbanásakor építettek - vélekedett a főorvos.

Jelenleg az intenzív osztályunkon négy beteget kezelünk, négy nagyon súlyos, kritikus állapotú beteget. Négyből hárman férfiak, illetve egy hölgy van. A legidősebb betegünk 72 éves, a legfiatalabb pedig 49 - mondta Dr. Frei Norbert a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház COVID Intenzív Osztályának megbízott osztályvezető főorvosa.

A Kecskeméti TV híradó beszámolója szerint az intenzív osztály az eddigi 6-ról már 12 ágyasra bővült - írja az Index. Rövidesen azonban már 40 ágy várható az osztályon.

A főigazgató elmondása szerint a járványstatisztika azt mutatja, hogy nemsokára meg kell nyitni a mobil járványkórházat.

Erről folyamatosan egyeztetnek a járványügyi hatóságokkal és a tiszti főorvossal. Hozzátette, hogy a mobil kórházban vezényelt dolgozók fognak tevékenykedni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Frei Norbert, az intenzív osztály megbízott főorvosa a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórházban a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén. MTI/Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018