eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar homlokzata a VIII. kerület Vas utca 17-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Nagyot javított a Semmelweis a világ legjobb egyetemeinek listáján

Előrébb lépett a világ legjobb felsőoktatási intézményeinek listáján 31 hellyel a Semmelweis Egyetem, és azon 50 egyetem között van, amelyik egy év alatt a legtöbbet javított az eredményein.

Harmincegy helyet javított a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb egyetemi világrangsorán, bár továbbra is a 401-500 helyezés között tanyázik az 500-as listán - derül ki az intézmény közleményéből.

Ráadásul azon 50 intézmény között jegyzik, amelyek egy év alatt a legtöbbet javított az eddigi eredményén.

Legnagyobb mértékben a tudományos publikációk idézettségével és a kutatással összefüggő indikátor mértéke emelkedett, így az egyetem a 426. helyen áll a listán.

A hazai intézmények közül azonban a Semmelweisé a legjobb eredmény a THE World University Ranking listáján: az ELTE és a Pécsi Tudományegyetem a 601-800. helyen, míg a Debreceni Egyetem a 801-1000. helyen szerepel. A világrangsor készítői hagyományosan öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket, melyek az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció.

Az összesített rangsor élén az Oxford, a Stanford és a Harvard Egyetemek szerepelnek.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×