eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
A Somogy Megyei Főügyészség, a Kaposvári Járási Ügyészség és a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség új székháza az átadás napján, 2019. október 30-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Bezárták kapuikat az ügyészségek, de az élet nem áll meg

Polt Péter legfőbb ügyész a járványügyi helyzet romlására figyelemmel elrendelte, hogy a személyes félfogadás valamennyi ügyészségen határozatlan időre szünetel.

Mint az a Legfőbb Ügyészség sajtóközleményéből kiderült, az ügyészségek az ügyfélszolgálati tevékenységet telefonon és elektronikus úton biztosítják. A rendelkezés az idézéseket nem érinti,

ha személyes megjelenésre vonatkozik az idézés, a megjelenés továbbra is kötelező.

Az új koronavírus okozta megbetegedések terjedésének akadályozása érdekében további biztonsági intézkedések bevezetése is megtörtént – olvasható.

Az ügyészségek közös használatú helyiségeiben, valamint ha egy ügyészségi helyiségben egyszerre többen tartózkodnak, az orrot és a szájat eltakaró maszk hordása kötelező. Bíróság, más hatóság előtti ügyészi megjelenés esetén, valamint a hivatali gépkocsik használata során sem mellőzhető a maszk.

Ügyelni kell a távolságtartásra és a kézfertőtlenítő rendszeres használatára.

A kilincsek, és más hasonló, több személy által rendszeresen érintett felületek gyakori fertőtlenítése szintén a védekezést szolgálja – teszik hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×