eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Budapesti Corvinus Egyetem főépületének címtáblája a főváros IX. kerületében, a Fővám téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Tizennyolcan biztosan megfertőződtek a Corvinus gólyatáborában

Jelenleg 18 főnél igazoltak Covid-19 pozitivitást a Corvinus Egyetem gólyatáborának résztvevői közül – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A járványügyi vizsgálat, az adatgyűjtés és a kontaktkutatás jelenleg is folyik.

A Budapesti Corvinus Egyetem 2020. augusztus 17–21. között Bükkszéken tartotta gólyatáborát. A gólyatábort szervező, az egyetemen működő diákegyesület e-mailben értesítette a résztvevőket, hogy négy hallgató koronavírus-tesztje pozitív lett. Ezután lemondták a mesterszakosok gólyatáborát, és végül – az egyetem vezetésének határozott kérésére – a szeptember 2-ára szervezett, egyébként ezerfősre tervezett Közgáz Gólyabuli 2020. is elmarad.

Az egyetem múlt szerdai közleményében arról írt, hogy 4 résztvevő tesztje lett pozitív, de az Azénpénzem.hu szerint már ekkor jóval magasabb lehetett az igazolt fertőzöttek száma. A hallgatók között jelenleg is meglehetősen magas számok keringenek, ezért a Nemzeti Népegészségügy Központnál is rákérdeztek az adatokra:

Az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alapján

jelenleg 18 főnél igazoltak Covid-19 pozitivitást

– írta az NNK az Azénpénzem.hu-nak küldött válaszában. A járványügyi vizsgálat, az adatgyűjtés és a kontaktkutatás jelenleg is folyik. A fertőzöttek közül eddig senki nem szorult kórházi ápolásra.

Többen lehetnek

A híroldal úgy értesült, lehetnek olyan hallgatók is, akik magánúton teszteltették magukat, így a hivatalos statisztikákban egyelőre nem jelennek meg, és vannak, akiknek már a családtagjai is hatósági karanténban vannak, tesztelésre várnak. A hallgatók mindenesetre arról beszélnek, hogy a hivatalos számoknál többen betegedtek meg.

Más gólyatáborok sem úszták meg

Mint arról az Infostart beszámolt, szintén egy pozitív teszt miatt maradt el a Debreceni Egyetem gólyatáborának harmadik turnusa, helyette bentlakásos információs és beiratkozási napokra várják a leendő hallgatókat szerdától.

Eközben a PTE sikondai gólyatáborában két résztvevőnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, miattuk 43-an kerültek hatósági házi karanténba, valamint az orvoskar bodajki gólyatáborában is találtak fertőzöttet. A pécsi egyetem a gólyatáborstopon kívül a helyi közgázon (KTK) – dékáni utasítás szerint – hibrid oktatást rendelt el.

Néhány nappal korábbi pedig a szarvasi gólyatáborban is történt fertőzés, ott 5 embernél mutatták ki a fertőzést a Szent István Egyetem Budai Campus rendezvényén.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtófőnöke a napokban az InfoRádiónak úgy fogalmazott, jelek szerint az egyetemisták körében nagyobb a koronavírus-fertőzöttség, mint az elmúlt szemeszterben, így akár a tervezett intézkedések szigorítására is szükség lehet ősszel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×