INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

digitális tanrend

oktatás

pécs

gólyatábor

koronavírus

Szájmaszkok száradnak kötélen Fokvárosban 2020. április 18-án, a koronavírus-járvány idején. Dél-Afrikában április végéig vannak érvényben szigorú kijárási korlátozó intézkedések, amelyek értelmében tilos a kocogás, az alkohol vagy a cigaretta értékesítése és a kutyasétáltatás is.

Lefújták a pécsi egyetem következő gólyatáborát, részleges távoktatás indul

Infostart

Több koronavírus-fertőzéses eset miatt több tucatnyian kényszerültek házi karanténba, Sikondán és Bodajkon is történhetett fertőzés.

A PTE sikondai gólyatáborában két résztvevőnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, miattuk 43-an kerültek hatósági házi karanténba, a pécsi esetekről a történtek óta számos további információ is napvilágra került, ezeket foglalja össze a Bama.hu megyei portál cikke.

A sikondai PTE TTK-gólyatáborban több mint 150-en vettek részt, közöttük volt két fertőzött, de még az orvoskar bodajki gólyatáborában is találtak ferőzöttet, de csak egyet. A fertőzöttek folyamatos orvosi felügyelet alatt vannak, orvosi felügyelet alatt.

A PTE-nek lettek volna még gólyatáborai, de az esetek után ezeket mind lemondták.

Hogy az egyetem hallgatói közül összesen hányan kerültek így karanténba, arról a PTE nem adott ki információt.

Az ottani hallgatói önkormányzat portálján azonban tisztázták, hogy táborba lépéskor mindenkin végeztek testhőmérést, és előszűrést is, és senki nem tűnt ezek alapján betegnek, fertőzöttnek. Azok, akiknek nem volt negatív vírusteszteredményük, molekuláris biológiai vizsgálaton estek át, körükben bukkantak 3 gyanús esetre, ezeket erősítette meg a PCR-teszt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a még csak gyanús fertőzöttek hány társukat fertőzték meg.

Az egyetem mindenesetre a gólyatáborstopon kívül a helyi közgázon (KTK) - dékáni utasítás szerint - hibrid oktatást rendelt el, az órák egy részén a személyes megjelenés nem lesz kötelező, azt digitális oktatás váltja. Az intézkedés az őszi vizsgaidőszak végéig, illetve visszavonásig érvényes. A hibrid oktatás lényege, hogy a hagyományos tanórát a weben is lehet követni, valós időben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Nic Bothma
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018