eur:
393.1
usd:
367.39
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Több mint százezer aláírás gyűlt össze az MSZP Balaton-népszavazásához

Az NVB várhatóan hétfőn dönt a kérdésekről.

Több mint százezer aláírás gyűlt össze az MSZP természetes tavak védelméről szóló népszavazási kezdeményezéséhez - közölte Kunhalmi Ágnes, a párt országgyűlési képviselője pénteken online sajtótájékoztatón.

A képviselő azt mondta: a párt célja, hogy védje a Balatont és a természetes tavakat, hogy ne lehessen nyakló nélkül beépíteni a szabadstrandokat.

Úgy vélekedett: a Fidesz egyedül maradt az ügyben, a Balaton védelme nem jobb- vagy baloldaliság kérdése, hanem "a fideszes oligarchák állnak szemben az egész országgal".

Hozzátette:

a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn dönt arról, hogy elfogadják-e a népszavazási kezdeményezést.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke úgy fogalmazott: az NVB-től elvárják, hogy ne legyen "gyáva", hadd döntsön a nép arról, hogy megállítsák-e a Fidesz által kezdett "gyarmatosítást" a Balatonon. Az elnök szerint gátat kell vetni ennek a folyamatnak, ha az emberek továbbra is szeretnék élvezni a Balatont.

Hozzátette: ha a népszavazási kérdések átmennek, partnerül hívják majd az ellenzéki pártokat.

A pártelnök beszámolt arról is, hogy pénteken a Balaton fölött repülővel egy molinót húznak körbe, amelyen az állt: "A Balaton mindannyiunké - MSZP".

Az MSZP július végén három kérdésben kezdeményezett népszavazást: a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló strandok ingyenességéről, az ilyen strandok területén történő építési és változtatási, valamint elidegenítési tilalomról.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×