INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

vízimentők

mentés

balaton

hullám

rendőrség

A Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrs rendőrei járőröznek a Balatonon a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásverseny sérült hajói után kutatva Fonyód és Badacsony között 2014. július 11-én.

Félelmetesen fest a háborgó Balaton testközelből – videó

Infostart

A balatoni vihar veszélyeire hívja fel a figyelmet a közösségi médiában közzétett posztjában a rendőrség, megmutatva, milyen veszélyes és félelmetes a vízen vagy a vízben lenni, hatalmas szélben, jókora hullámok között.

A balatoni vízirendészet munkatársainak egy-egy vihar alkalmával az alább látható viszontagságokkal kell megküzdeniük, amikor riasztást kapnak. A Facebookon közzétett felvétel kommentárjában ugyanakkor megjegyzik, mennyivel rosszabb lehet, ha ezt egy vízibiciklin, vagy egy SUP-on, a parttól távol kell valakinek átélnie.

Ennek elkerülése érdekében hangsúlyozzák,

a vízen, a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra és magunkra,

hiszen egy vészhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Vagyis elsőfokú viharjelzés esetén, amikor a viharjelző percenként 45-öt villan, úszni, illetve valamilyen vízi eszközön csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén, amikor a viharjelző percenként már 90-szer villan fel,

tilos fürdőzni, és nem szabad csónakkal, és más vízi sporteszközzel közlekedni

(a vitorláshajók kivételével).

A hatóságok rendszeres figyelmeztetései ellenére az idei üdülési szezon kezdete óta 65 esetben kellett mentésre indulnia a vízi rendőrség kisgéphajóinak a Balatonon. Július 9-ig 170 bajba jutott fürdőzőt, szörfözőt, wakeboarddeszkást juttattak partra, emellett egy homokpadra futott vitorlás kiszabadítására is hívták a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyenruhásait – közölték a Magyar Nemzettel.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018