eur:
393.1
usd:
367.77
bux:
65941.72
2024. április 24. szerda György
Orvos és ápoló egy koronavírussal fertőzött beteget lát el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

10 fertőzöttet azonosítottak, de nincs újabb elhunyt

Az aktív fertőzöttek száma eggyel kevesebb, mint amennyi hétfőn volt. Nem Budapesten történt a legtöbb megbetegedés.

A hivatalos tájékoztató oldal adatai szerint a szombati 11, a vasárnapi 4 és a hétfői 3 után kedden 10 újabb koronavírusos megbetegedést regisztráltak, ezzel 4155 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 585 fő, 2692-en pedig már meggyógyultak, ami azt jelenti, hogy egy nap alatt 6 embert nyilvánítottak egészségessé.

Az aktív fertőzöttek száma 878 fő, ez hárommal több a hétfői adatnál.

Az aktív fertőzöttek 38%-a (331 fő), a gyógyultak 48%-a (1294 fő), az elhunytak 60%-a (353 fő) budapesti. Kevesebben vannak most kórházban: az előző napinál 1-gyel kevesebb, 169 Covid-19 beteg szorul ápolásra, közülük továbbra is 9-en vannak lélegeztetőgépen.

A megyei adatokat mutató térképen a budapesti esetszám eggyel, a Pest megyei hattal nőtt,

de ez nem feltétlenül pontosan jelzi az új betegek hovatartozását, ugyanis a nyilvántartásban úgynevezett adattisztítás miatt is vannak kisebb változások (például a Nógrád megyei szám eggyel nőtt, ahogy a Tolna megyei is, a Fejér megyéhez társított adat viszont eggyel kevesebb, mint hétfőn). A többi megye adata változatlan hétfőhöz képest.

Az eddigi összes regisztrált Covid-19 megbetegedés eloszlása Magyarországon (Forrás: koronavirus.gov.hu)
Az eddigi összes regisztrált Covid-19 megbetegedés eloszlása Magyarországon (Forrás: koronavirus.gov.hu)

A mintavételek száma eddig mindösszesen 274 945, hatósági házi karanténban pedig jelenleg 1783 személy van.

A járványveszély továbbra sem szűnt meg, járványügyi készültség van,

a maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön.

A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

A parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×