eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
A Wizz Air repülőgépe, fedélzetén orvosi védőeszközökkel megérkezik Sanghajból a Liszt Ferenc-repülőtérre 2020. március 23-án. A gép a koronavírus elleni védekezéshez használható védőruhából harmincezret, orvosi védőmaszkból nyolcvankétezret hozott.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt - képünk illusztráció

Drasztikusan változott a légi forgalom – videó

Látványos videót tett közzé az elmúlt napon Magyarország és a régió repülési szokásainak változásáról a légi közlekedés biztonságát szabályozó Eurocontrol.

Az elmúlt hetek során radikálisan csökkent a globális légiforgalom a koronavírus-járvány következtén, ami alól a kelet-közép európai régió sem kivétel – írja a Portgolio.hu. Az európai légiközlekedést irányító Eurocontrol pénteki napon közétett, alábbi videója jól szemlélteti a gyökeres változást:

Míg egy évvel ezelőtt még egy átlagos napon 2 ezer járat haladt át Csehország és Magyarország, valamint 1500 Szlovákia légterén, addig a járvány miatti leállások okán Csehország felett 88 százalékkal, Szlovákiában 85, Magyarországon pedig 86 százalékkal csökkent a légtérhasználat.

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) szerdai előrejelzése szerint a koronavírus-járvány miatt akár kétharmadával csökkenhet szeptemberre a légiközlekedést használó utasok száma.

Az ENSZ szakosított intézménye jelentésében azzal számol, hogy 1,2 milliárdos lesz az utascsökkenés az év első három negyedében a világjárvány előtti átlagos utasszámhoz képest. Ez 160-253 milliárd dolláros bevételkiesést jelent majd légitársaságoknak.

A montreali székhelyű szervezet szerint a járatok és a bevételek tekintetében Európára és az ázsiai-csendes-óceáni térségre nézve lesznek a legsúlyosabbak a világjárvány hatásai, utánuk pedig az Egyesült Államok következik.

A Budapest Airport korábbi tájékoztatása szerint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma 99,3 százalékát vesztette el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×