eur:
393.5
usd:
367.87
bux:
66256.13
2024. április 24. szerda György

Magyarországon 225-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak a száma - a nap hírei

Minden eddiginél fontosabbnak tartja a V4-ek összefogását a magyar miniszterelnök. A következő hetekben várhatóan 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik az Európai Uniótól.

Magyarországon 225-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak a száma, miután újabb 12 idős krónikus beteg halt bele a fertőzésbe - erősítette meg az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján elmondta: a kórokozót 2.168 embernél igazolták. A tisztifőorvos a megnövekedett pollenkoncentráció miatt óvatosságra intette az allergiásokat, akik fogékonyabbak lehetnek a fertőzésre.

Országszerte több száz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg a katonák a koronavírus járvány terjedésének lassítására. Az operatív törzs újabb védőeszközökkel segíti az idősotthonokat. A maszkokat és gumikesztyűket a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóságok megyei kirendeltségein vehetik át az intézmények.

Szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett folyik a munka a felsőoktatásban a járványügyi helyzetben - jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter-helyettes. Schanda Tamás az hangsúlyozta: a gazdaság újraindításához minél több egyetemet végzett szakemberre lesz szükség, ezért tette lehetővé a kormány a diplomák átvételét nyelvvizsga nélkül is.

Budapesten hétfőtől a BKK járatai mellett az üzletekben, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása. A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen több kiemelt fővárosi csomópontban.

Speciális eljárással segíti a védekezést az adóhatóság, hogy az egészségügyi felszerelések minél előbb a kórházakba és az egészségügy intézményekhez kerüljenek. A reptéren a NAV Repülőtéri Igazgatósága végzi el a többségében vámmentes eljárásokat, majd a vámkezelt szállítmányok az Intermodális Logisztikai Központ raktárépületbe kerülnek.

Minden eddiginél fontosabbnak tartja a V4-ek összefogását a koronavírus járvány miatti válsághelyzetben a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor a csütörtöki uniós csúcs előtt az Európai Tanács elnökével, majd a visegrádi országok miniszterelnökeivel egyeztetett.

A következő hetekben várhatóan 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik az Európai Uniótól az eddigi 300 milliárd mellé - közölte a pénzügyminiszter. Varga Mihály a közösségi oldalán közzétett videóban azt mondta: a beérkező összeg a magyar költségvetést erősíti, mivel ezeket a beruházásokat Magyarország megelőlegezte.

Eurokötvény-kibocsátás szervezésére adott megbízást az Államadósság Kezelő Központ több pénzintézetnek egy globális befektetői konferencia-hívás megszervezésére. Az adósságkezelő módosított finanszírozási tervében az eredeti tervekben szereplő 1 milliárd euróról 4 milliárd eurónak megfelelő összegre növelte a devizakötvény kibocsátási keretet.

Nem elég a klímaváltozás megállításához az üvegházhatású gázok kibocsátásának a koronavírus-járvány miatt bekövetkező csökkenése - közölte a Meteorológiai Világszervezet. A Föld napján sürgette a kormányokat, hogy a járványból kilábalás terveibe építsék be a klímaváltozási akcióterveket is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×