eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Autósok várakoznak magyarországi  belépésre az osztrák-magyar határon Nickelsdorfban 2020. március 17-én. A magyar hatóságok az éjszaka folyamán egyszeri átutazást tesznek lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak egy kijelölt tranzitútvonalon. Magyarország március 16-án éjféltől zárta le határait a külföldről érkező nem magyar állampolgárok előtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Az országos tisztifőorvos azonnali tilalmakról döntött

Az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetre figyelemmel – az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 74. § (2) bekezdés a) pontjában és a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 2. § (2) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva – normatív határozatot adott ki.

A koronavirus.gov.hu oldalon csütörtök éjjel megjelent összesítés szerint a határozat megtiltja:

  • a nemzetközi személyszállítást végző vasúti jármű, autóbusz, valamint polgári légijármű Magyarország területére történő belépését,
  • a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban Magyarország területére történő belépését,
  • a felsőoktatási intézmények hallgatók által történő látogatását.

A határozat

kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy a Magyarország területére történő belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak,

melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek.

A határozat lehetővé teszi a humanitárius folyosó nyitva tartását az áthaladó külföldi magánszemélyeknek, valamint a rendőrséget a fenti feladatok végrehajtásában való közreműködésre kéri fel.

A határozat azonnal végrehajtható.

Ezen intézkedések némelyikéről Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt hétfő reggel, amikor bejelentette a szombattól érvényes kijárási korlátozást is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×