eur:
393.46
usd:
367.9
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Autósok hajtanak fel a Tihanyba induló kompra a szántódi révnél 2017. február 27-én. A mai naptól újra indult a kompközlekedés, amely a Balatonon kialakult vastag jég miatt szünetelt január eleje óta.
Nyitókép: Varga György

Rossz hírek a Balatonról

Elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon a koronavírus-járvány miatt - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.

A társaság törölte a 2020. június 6-7-re tervezett Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját is.

A cég közölte azt is, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel keddtől átmeneti utazási feltételekkel biztosítja a szolgáltatást.

Az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzített információkhoz képest módosul az aktuális menetrend és napi üzemelési időszak:

  • Szántódrév kikötőből az első járat 7.00 órakor, az utolsó járat 19.00 órakor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden egész órakor.
  • Tihanyrév kikötőből az első járat 7.15 perckor, az utolsó járat 19.15 perckor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden óra 15 perckor.

A szolgáltatás kizárólag gépjárművel történő utazás során vehető igénybe, gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat átmenetileg nem szállítanak. Az utasok a jegyváltás és utazás ideje alatt – esetleges vészhelyzettől eltekintve – a gépjárműből nem szállhatnak ki.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben egy autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából. Kérik, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×