eur:
394.67
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Osztrák rendőrök a magyar-szerb határon, a kelebiai vasútállomáson 2020. március 9-én. A magyar és az osztrák belügyminiszter megállapodása értelmében Ausztria 21 rendőrt küldött a határszakasz megfigyelésére.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Leállt a vasúti személyszállítás Kelebiánál

A szerb vasút péntek déltől vezette be az intézkedést a MÁV közleménye szerint.

A magyar vasúttársaság emlékeztet arra, hogy a szomszédos országok közül Szlovákia, Ukrajna, Románia, Horvátország és Szlovénia vasúti határállomásain már az elmúlt napokban leállították a nemzetközi személyszállító vonatok közlekedését.

Külföldről nem magyar állampolgárok, illetve állandó magyar lakóhellyel nem rendelkező utasok személyforgalomban Magyarország területére nem léphetnek be. Kiutazás esetén a szomszédos ország belépési engedélye a mérvadó.

Mint azt korábban, szintén a Mávinform közleménye alapján az Infostart is megírta, Ausztriával a vasúti összeköttetést a MÁV hálózatán Hegyeshalomnál még fenntartják. Az osztrák vasútvállalat, az ÖBB a GYSEV hálózatán Szentgotthárd és az ausztriai Fehring, illetve Jennersdorf között már felfüggesztette a közlekedést. Ausztrián át Németország és Magyarország között is üzemel a vasúti személyszállítás, a railjetek és a többi nemzetközi járat közlekedik (a Budapest–Hamburg viszonylatú Hungária EC és a Budapest–Berlin viszonylatú Metropol EuroNight kivételével), de a határellenőrzések miatt 20-40 perccel megnőhet a menetidő.

A GYSEV-től kapott tájékoztatás szerint a soproni állomást érintő nemzetközi forgalomban továbbra sincs változás, a vonatok menetrend szerint közlekednek Bécs és Bécsújhely, valamint Sopronkeresztúr irányába. Szintén menetrend szerint közlekednek a Fertőszentmiklós állomásról induló és oda érkező nemzetközi személyvonatok.

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, a külföldi vasúttársaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt a MÁV-START kezelési költség nélkül visszatéríti az április 11-ig érvényes nemzetközi jegyek árát célországtól függetlenül.

Szombat óta a nemzetközi pénztárak forgalma közel 80 százalékkal csökkent - áll a Mávinform közleményében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×