INFORÁDIÓ 
2021. január 17. vasárnap
Antal, Antónia

máv

vasúti közlekedés

koronavírus

A Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi járat a dél-tiroli Brenner pályaudvaron 2020. február 23-án. Az osztrák hatóságok felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a járaton két utasnál az új koronavírus fertőzés tüneteit állapították meg.

Gyakorlatilag leállt a nemzetközi vasúti személyszállítás

Infostart / MTI

Csak néhány határállomás kivétel, a nemzetközi járatokat az itthoni szakaszokon pótolja a MÁV, vagyis a határállomások és a belföldi végállomások között közlekednek a vonatok.

A közlemény szerint a nemzetközi járatokat az itthoni szakaszokon pótolja a vasúttársaság, vagyis a határállomások és a belföldi végállomások között közlekednek a vonatok. A belföldi vonatforgalomban a MÁV hálózatán nincsenek menetrendi korlátozások a járványügyi helyzet miatt, a Gyermekvasút azonban nem jár - tették hozzá.

Ausztriával még fenntartják a vasúti összeköttetést a MÁV hálózatain.

Az osztrák vasútvállalat kedden a GYSEV hálózatán Szentgotthárd és az ausztriai Fehring, illetve Jennersdorf között felfüggesztette a közlekedést. Ausztrián át Németország és Magyarország között is járnak vonatok, a railjetek és a többi nemzetközi járat közlekedik (kivéve a Budapest és Hamburg közötti Hungária EC, valamint a Budapest és Berlin közötti Metropol EuroNight), de a határellenőrzések miatt 20-40 perccel megnőhet a menetidő.

Szerbiával a kelebiai határállomásnál még van vasúti összeköttetés.

A szomszédos országok közül:

  • Szlovákia március 13.,
  • Románia - a lőkösházi és a biharkeresztesi határállomás kivételével - március 14.,
  • Szlovénia március 16. óta nem fogad és nem indít nemzetközi vonatokat.
  • A horvát és az ukrán határon is felfüggesztették a forgalmat.

Romániából Magyarországra a vasúti eljutás szerdán Biharkeresztesen keresztül még biztosított. A Magyarországról kilépő vonatok kedden közlekedtek, a Romániából Magyarországra belépő vonatok pedig szerdán közlekednek átmenetileg utoljára. Magyarország és Csehország, Lengyelország, valamint Svájc között sem közlekednek ideiglenesen a vonatok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/EXPA/Johann Groder
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018