eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Egyetértenek a megelőző intézkedésekkel az emberek

Több európai országban minden oktatási intézményt bezártak, érdemes lenne Magyarországon is így dönteni – vélekedett egy kétgyermekes anyuka az InfoRádió helyszíni riportjában.

Sokan a szerdán kihirdetett rendkívüli intézkedések után szembesültek azzal, hogy Magyarországon is fokozódott a koronavírus hatása a hétköznapokban. Egy fiatal, kisgyerekes anya úgy nyilatkozott az InfoRádiónak a hír hallatán, hogy ő nem gondolta, hogy ez ennyire nagy probléma.

"Úgy voltam vele, hogy egy kicsit fel lett fújva, és most ettől az ember elgondolkodik, hogy tényleg ekkora a gáz?"

- mondta az anya.

Párja a riport idején még nem látta annyira súlyosnak a helyzetet, bár elmondta, hogy munkája révén ő is közvetlenül érintett. " Pilóta vagyok az egyik légitársaságnál, és járatokon persze érződik, hogy kevesebb a munka, kevesebb járatot viszünk el - mondta. Kérdésre válaszolva hozzátette: nem kapott olasz járatokat az elmúlt hónapban. Kollégái közül többen is elgondolkodtak a járvány miatt, de eddig nem volt probléma.

Ő nyugodt, úgyhogy én is az vagyok - felelte a nő arra a kérdésre, mennyire nyugodtan engedi el a párját dolgozni.

Egy kétgyermekes anyuka a riporternek azt mondta, több európai országban már minden oktatási intézményt bezártak, és érdemes lenne Magyarországon is így dönteni.

"Szerintem veszélyben vannak, indokolt lenne, abszolút az iskolák bezárása is.

Tekintettel arra, hogy tőlünk nem messze, Észak-Olaszországban és Ausztriában most már foganatosítva vannak ezek az intézkedések, el kellene ezen gondolkodni ezen egy kicsit."- mondta a nő. Szavai szerint ha huzamosabb ideig otthon kellene tartania a gyermekeit, neki is gondot okozna megoldani a felügyeletet.

Egy idős egyetemi tanár egyetértett a bejelentett intézkedésekkel, amelyek megelőzhetik a helyzet romlását.

"Olyan nagy probléma még nincs, de örülök neki, hogy próbálják megelőzni mindenféle nagyobb baj kialakulását. Olaszországban pont ezt mulasztották el, és ezért terjedt el ennyire ez a betegség, amiről nem tudjuk, hogy hogy terjed, semmit. Úgyhogy én most jöttem egy egyetemi órámról, és a véleményem

az, hogy így az egyetemeket is bezárták, hogy helyesen cselekedtek. Meg kell előzni"

- tette hozzá a férfi.

Egy középkorú férfi sajnálja, hogy ő is lemarad egy-egy eseményről, de úgy látja alkalmazkodni a kialakult helyzethez, amiben segíthet az otthoni munkavégzés.

"Biztos felforgatja (az életet), mert nekem is lefoglalt jegyem koncertre, ami elmarad" - mondta a férfi. Szerinte a bejelentett korlátozások a munkát is biztos érintik majd, távmunkában kell dolgozni. Telekommunikációs szektorban dolgozik náluk megoldható.

"Én inkább amiatt követem az eseményeket, hogy a gyerekeket meddig tudjuk iskolába hordani. Mert, hát én nem félek, alapvetően nem értek hozzá, de

amennyire meg tudom ítélni, tényleg nem kell félni a járványtól, csak kordában kell tartani, mert ez alapvetően arról szól, hogy kordába tartsák a terjedést. Én nem féltem a gyermekeimet"

- tette hozzá a férfi.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×