eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk
A 3-as metró vonalának felújítása miatt metrópótló busz közlekedik a Váci úton 2017. november 4-én. Az Újpest-központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A BKK azt kéri utasaitól, hogy a metrópótlás idején sétáljanak is

A vállalat arra készül, hogy a belvárosban is zökkentőmentes legyen a 3-as metró felújítása alatt a buszos pótlás - fogalmazott az InfoRádiónak adott nagyinterjújában Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója, aki kiemelte: van elég jármű a pótláshoz, de más vonalakon is sűrűbb lesz a járatok közlekedtetése.

A forgalomszervezési előkészületi fázisban tart a 3-as metró felújításának földrajzilag középső szakasza, ezzel fejezik be a vonal teljes rekonstrukcióját.

A jelenlegi munkákról szólva a BKK új vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta, a belvárosban is szeretnék biztosítani, hogy a lehető legkisebb fennakadást okozza a metró kiesése, illetve pótlása.

"Ugyanakkor azt is fontos kiemelni, hogy

a belvárosi metrószakaszok meglehetősen rövidek, így egy-egy metrószakasz kiváltása esetén mi valós alternatívának gondoljuk a gyaloglást,

illetve a közbringarendszer használatát, amire szeretnénk is ösztönözni a lakosságot" - fogalmazott Varga Ivett, aki szerint egy metrómegálló esetén érdemes elgondolkodnia az embernek, hogy esetleg sétáljon, kevésbé kihasználva a pótló járatokat.

A belvárosi metrószakasz felújítása március 9-én a Ferenciek tere és az Arany János utca metrómegállók lezárásával kezdődik. Ettől kezdve ki is váltják az állomásokat, a Duna partján közlekedő 2-es villamost sűrítik, és hasonlót tapasztalhatnak az utasok a 47/49-es villamos esetében, valamint a Kossuth Lajos utcában közlekedő buszoknál is.

"A lezárt állomásokkal kapcsolatban folyamatosan hangsúlyozzuk a lakosság felé, hogy

a Kálvin tértől 6-8 perces, az Astoriától 4-5 perces, a Deák térről és a Vörösmarty térről pedig 8-10 perces sétával a szomszédos megállók viszonylag könnyen elérhetők.

Ezzel együtt természetesen a 15-ös és a 115-ös buszok a pótlást biztosítani fogják. Igyekszünk a lakosságot a mikromobilitási eszközök használatára ösztönözni" - fogalmazott Varga Ivett.

A BKK-vezér rögzítette: van elég busz a pótláshoz, de lehet, hogy magas padlós buszokat nagyobb mennyiségben állítanak majd hadrendbe.

Ígéri, az összes közlekedési alternatívát világosan be fogják mutatni a pótlással összefüggésben.

A BKK új vezérigazgatójával készített teljes interjút alább meghallgathatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×