eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körű együttműködésnek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány Ferenc elárulta, akar-e miniszterelnök lenni

Önmagát tisztességes politikusnak tartja, akit sokan szeretnek, de, tette hozzá, sokan nem akarják őt a kormányba.

"Minden bizonnyal nem leszek tagja a 2022-ben megalakuló kormánynak, és minden bizonnyal az a párt, amit vezetek, az egyik legfontosabb politikai tényezője lesz a következő kormánynak, erre nagyon erős ambícióim vannak" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. "Olyan személyt keresünk, aki képes együtt tartani, integrálni a DK-tól a Momentumon át a Jobbikig az ellenzéket" – mondta a politikus az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hozzátéve: erre a feladatra szerinte lesz nála alkalmasabb személy. Gyurcsány Ferenc kijelentette: biztos abban, hogy adott esetben pártja képes lesz együtt kormányozni a Jobbikkal.

Úgy vélte továbbá, hogy egy civil miniszterelnök és egy szakértői kormány nem tudná vezetni az országot, mert "ez egy bonyolult szakma. Amit én és még jó néhányan túléltünk az elmúlt tizenegynéhány évben, ahhoz politikusnak kell lenni. Azok, akik bármennyire tehetségesek és okosak, nem ismerik a politika világát, ezektől a támadásoktól el fognak menekülni".

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×