eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Polgári Magyarországért Alapítvány: Dzurinda Budapestre nem munkacsoportülést szervezett

A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) közlése szerint azért mondták le Mikulás Dzurinda Budapestre szervezett munkacsoportülését, mert az valójában a egykori szlovák kormányfő előadása lett volna, és nem Európa jövőjével foglalkozó fórum.

A Fidesz pártalapítványa szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: tudomásul vették Mikulás Dzurinda, az Európai Néppárt politikai agytrösztjének, a Wilfried Martens Európai Tanulmányok Központja elnökének, volt szlovák miniszterelnöknek Orbán Viktor miniszterelnökhöz írt nyílt levelét, mely a múlt hétvégén jelent meg a "baloldali-liberális kötődésű" Népszavában.

Nyílt levelében Mikulás Dzurinda közölte, hogy megpróbálta bevonni a PMA-t egy Európa jövőjével foglalkozó munkacsoportba, de - a levél szerint - az eseményt a PMA egy nappal a tervezett időpont előtt lemondta.

"A valóság az, hogy az esemény nem egy Európa jövőjével foglalkozó munkacsoportülés lett volna, hanem Mikulás Dzurinda európai körútjának egyik állomása, ahol az Európára vonatkozó politikai nézeteit Budapesten, a Soros György által finanszírozott CEU-n kívánta ismertetni. Amennyiben ez egy valódi munkacsoportülés lett volna, ahol érdemi párbeszéd folyik Európa jövőjéről és nem csak egy kétórás frontális előadás, amely egy 2017-es, Új európaiságért című tanulmányon alapul, érdemes lett volna megtartani a találkozót" - tudatták.

Hozzátették, fontosnak tartanak és támogatnak minden olyan rendezvényt, amelyen Európa jövőjéről gondolkodhatnak és folytathatnak párbeszédet, de meg vannak győződve arról, hogy egy sikeres munkacsoporthoz többre van szükség egy kétórás előadásnál. "Lehet, hogy Brüsszelben ez működik, de mi Budapesten felelősebben gondolkodunk Európáról" - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×