eur:
392.85
usd:
366.59
bux:
66310.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Ez most nem vicc, veszedelmes a szél a közlekedőkre - figyelmeztet a katasztrófavédelem

Több mint 650-szer riasztották a tűzoltókat a viharos szél okozta károk miatt a tűzoltókat kedden - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre kiemelte: a legtöbb beavatkozásra az Észak-Dunántúlon volt szükség, a szél jellemzően fákat döntött ki, amelyek akadályozták a közlekedést és épületeket rongáltak meg. A katasztrófavédelem ma is óvatosságra inti a közlekedőket.

654 esetben riasztották kedden a tűzoltókat a viharos szél miatt okozta károk - tudta meg az InfoRádió szerda reggel Dóka Imrétől, az OKF helyettes szóvivőjétől.

"A legtöbb kár az észak-dunántúli megyék mellett Pest megyében és a fővárosban történt, utóbbi helyen 500 alkalommal kellett beavatkozni" - ismertette az adatokat Dóka Imre. A beavatkozások éjfélre "lecsengtek", jellemzően kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el a szakemberek, amelyek a közlekedést akadályozták és épületeket rongáltak meg:

100 épületben, 12 közintézményben keletkeztek károk, 37 esetben villanyvezetékek károsodtak.

Az áramszolgáltató hajnalra minden problémát elhárított.

A 83-as úton egy tehergépjármű pótkocsiját kapta fel a szél és küldte az árokba.

Az erős szél miatt még

szerdán is figyelmeztetés van érvényben, fák alá parkolni nem ajánlott, fák környékén pedig fokozott figyelemmel kell közlekedni,

illetve gyalogolni is.

Összességében két személyi sérülés írható a szélvihar számlájára, az egyik Győr-Moson-Sopron megyében, a másik Hajdú-Biharban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×