eur:
390.42
usd:
359.85
bux:
0
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pexels.com

Szülei miatt jogilag nem létezik egy négy hónapos gyermek

Ráadásul szeptemberi születése óta semmilyen egészségügyi ellátásban sem részesül, mondván, "a természetességre kell törekedni".

Eljárás indult egy dusnoki pár ellen, miután nem anyakönyvezték gyermeküket; a babának semmilyen hivatalos irata sincs, születése óta pedig semmilyen egészségügyi ellátásban sem részesült, a szülők elutasítják azt - írja a Magyar Nemzet.

A baba most négy és fél hónapos, a szülők ellen a kalocsai rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást.

A szülőket január 22-én rendőrök állították meg a dusnoki Bercsényi utcában, majd a rendőrök hiába mutatták fel a november 19-ei, bajai járási hivatali határozatot, hogy át kell adni a gyermeket a gyámhivatalnak, ők ellenálltak, ezután kényszerültek erőszakra a szülőkkel szemben. Előzőleg november 20-án próbálták a hivatalosságok elhozni a babát, de a gyámhivatal jelentése szerint 10-15-en akadályozták ezt a háznál, ezután került sor a rendőri intézkedésre.

A nő egyébként nem teljesítette törvényi kötelezettségeit a babavárás idején (nem járt terhesgondozásra), majd a szeptember 20-ai otthon szüléskor és azóta sem, jogilag így a baba "nem létezik". Az anya az RTL Klubnak azt mondta, a természetességre törekedve járnak el ebben a szellemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 24. 07:05
×
×
×
×