INFORÁDIÓ 
2020. február 24. hétfő
Mátyás

gyermek

baba

egészség

jog

Szülei miatt jogilag nem létezik egy négy hónapos gyermek

Szülei miatt jogilag nem létezik egy négy hónapos gyermek

Infostart

Ráadásul szeptemberi születése óta semmilyen egészségügyi ellátásban sem részesül, mondván, "a természetességre kell törekedni".

Eljárás indult egy dusnoki pár ellen, miután nem anyakönyvezték gyermeküket; a babának semmilyen hivatalos irata sincs, születése óta pedig semmilyen egészségügyi ellátásban sem részesült, a szülők elutasítják azt - írja a Magyar Nemzet.

A baba most négy és fél hónapos, a szülők ellen a kalocsai rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást.

A szülőket január 22-én rendőrök állították meg a dusnoki Bercsényi utcában, majd a rendőrök hiába mutatták fel a november 19-ei, bajai járási hivatali határozatot, hogy át kell adni a gyermeket a gyámhivatalnak, ők ellenálltak, ezután kényszerültek erőszakra a szülőkkel szemben. Előzőleg november 20-án próbálták a hivatalosságok elhozni a babát, de a gyámhivatal jelentése szerint 10-15-en akadályozták ezt a háznál, ezután került sor a rendőri intézkedésre.

A nő egyébként nem teljesítette törvényi kötelezettségeit a babavárás idején (nem járt terhesgondozásra), majd a szeptember 20-ai otthon szüléskor és azóta sem, jogilag így a baba "nem létezik". Az anya az RTL Klubnak azt mondta, a természetességre törekedve járnak el ebben a szellemben.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018