INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

atlétikai vb

fővárosi közgyűlés

magyar közlöny

A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Parkról az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszínéről, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében található, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.

Eldőlt az atlétikai vb sorsa

Infostart

Megjelent a kormányhatározat, amelyből kiderül, teljesülhetnek a főváros feltételei.

Megjelent a Magyar Közlönyben az a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésével kapcsolatos kormányhatározat, amellyel a kormány lényegében teljesítette a Fővárosi Közgyűlés feltételeit Ezzel eldőlt, hogy három és fél év múlva Budapest adhat otthont a vb-nek.

A kormányhatározat szerint a Fővárosi Közgyűlés javaslatai - a főpolgármester megfogalmazása szerint szerint követelései - egybeesnek a kormány szándékaival, ezért a miniszterelnök

felhívja a Közgyűlés javaslataiból fakadó kormányzati feladatok végrehajtására

a feladatkörükben érintett minisztereket és a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost.

A rendezés jogát egy éve nyerte el a magyar főváros. Az októberben megválasztott új főpolgármester, vezette közgyűlés azonban feltételekhez kötötte az ehhez szükséges atlétikai stadion megépítését.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy ha a kormány nem fogadja el az elsősorban a budapesti egészségügyi ellátás javításáról szóló feltételeit az év végéig, nem lesz világbajnokság.

Nyitókép: MTI Fotó
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018