eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 21-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Kormányinfó élőben: összehívják a közfejlesztések tanácsát

Lesz atlétikai világbajnokság 2023-ban - jelentette ki Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy ugrásszerűen megnőtt a tiltott határátlépési kísérletek száma a déli határon, két helyen alagutat is fúrtak a kerítés alatt.

2019.11.28. 10:20

149. kormányinfó

A szerda kormányülés döntéseit ismerteti Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és aktuális kérdésekre is válaszol. Kövesse velünk percről percre.

2019.11.28. 10:22

Atlétikai vb

Az atlétikai vb ügyében hozott önkormányzati döntéseket is elemezte a kormány, és döntött arról, hogy támogatja a csepeli és a ferencvárosi képviselő-testület javaslatait. Egy jó és rossz hírünk van a budapestieknek: lesz 2023-ban atlétikai vb Budapesten, de eldőlt, hogy a fővárosi közgyűlés jelenlegi formájában nem támogatja a dél-budai szuperkórház megépítését - mondta Gulyás Gergely. A kormány elkötelezett marad az Egészséges Budapest program iránt. Jövő héten összehívják a közfejlesztések tanácsát is.

2019.11.28. 10:24

Európai Bizottság

Örülünk, hogy ekkora támogatottságot élvez Ursula von der Leyen bizottsága, és annak is, hogy Várhelyi Olivér az eddigi legfontosabb portfóliót kapta. Biztosak vagyunk benne, hogy Magyarországot és Európát is képviselni fogja. Ő az egyik legfelkészültebb biztos a testületben - közölte a miniszter.

2019.11.28. 10:27

Migrációs helyzet

Aggasztó hírek érkeznek a szerb határról, megnőtt a tiltott határátlépési kísérletek száma. 11 808 tiltott kísérlet volt, csak az elmúlt egy hét alatt több mint ezer volt. Új technikát alkalmaznak, két ponton is alagutat fedeztek fel a rendőrök. Az egyik egy 35 méteres alagút, a másik 21 méteres, és a mélységük csaknem hat méter. Lezárták az alagutakat, de a szakaszon az áttörési kísérletek száma ugrásszerűen megnőtt.

2019.11.28. 10:30

34 milliárdos többlettámogatás

A kormány 34 milliárd forint többletforrást biztosít az Egészségbiztosítási Alapnak. Gyógyszerárat és gyógyászati segédeszközöket támogatnak ebből, illetve a ritka betegségben szenvedők kezelésének támogatását is emelik ebből a forrásból.

2019.11.28. 10:33

Mátrai Erőmű

A katasztrófavédelem napi szinten végez méréseket, és mindaddig folytatja, amíg ennek szakmai indoka fennáll. A Visonta környéken élők egészségére veszélyes értéket sehol sem mértek.

2019.11.28. 10:37

Kórházi adósság

Az egészségügy finanszírozása akkor lesz rendben, ha ez az adósság nem alakul ki. Léptünk előre, de az lenne a normális, ha az éves költségvetésükből kijönnének a kórházak. Azt is vizsgálni kell, hogy az adósság keletkezésében a kórház vezetésének van-e felelőssége. Vannak egyes ellátások, amelyek jól finanszírozottak, és vannak, amelyek alulfinanszírozottak, de az adósság 2010-hez képest a felére csökkent - mondta Gulyás Gergely.

2019.11.28. 10:41

Nem dönt a kormány

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában tárgyalnak majd azokról a feltételekről, amelyeket a fővárosi közgyűlés megszavazott, és ott egyeztetnek a szuperkórház fővárosi támogatásáról. A kormány egyelőre nem hoz külön döntést a főváros követeléseiről.

2019.11.28. 10:42

Borkai-ügy

A győri polgármester zsarolásának gyanúja ügyében megvárják a nyomozás végét, egyelőre csak a sajtóból van információjuk az ügy állásáról.

2019.11.28. 10:52

Fővárosi CT-ellátottság

Nyitott a kormány arra, hogy igény esetén minden kerületben kegyen CT-készülék, jelenleg 27 ilyen van a fővárosban, de 10 olyan kerület van, ahol nincs egy sem. A jövő évi költségvetésben 42 milliárd forint szerepel az Egészséges Budapest program finanszírozására.

2019.11.28. 10:54

Egészségbiztosítás

Az Egészségbiztosítási Alap értesíteni fogja azokat, akik nem jogosultak az ellátásra. A tervezet szerint háromhavi mulasztás után nem jár majd semmiféle ellátás az egészségügyi rendszerben.

2019.11.28. 10:56

Polgármesteri szabadságmegváltás

Ez az önkormányzatok ügye, a központi közigazgatásban megszüntették a szabadságmegváltást - mondta a miniszter. Ha érkezik változtatási javaslat az önkormányzatoktól, akkor nyitott a kormány a módosításra. Gulyás Gergely szerint az általános munkajogi szabályoknak kellene mindenhol érvényesnek lenniük.

2019.11.28. 10:58

Várhelyi Olivér utódja

Nincs döntés arról, hogy a brüsszeli uniós képviseleten ki lesz Várhelyi Olivér utódja, akit szerdán választottak meg uniós biztosnak.

2019.11.28. 11:12

Repülőtér

Az állam befolyása a Liszt Ferenc repülőtérre közelít a nullára, csak a szabályzó környezetet tudja változtatni - mondta Gulyás Gergely. A Budapest Airport új vezetése jó irányba indult szerinte, a fapados "hangárt" megszüntetik, és júniusra elkészül az új épület. Szeretnének olyan minőségi kritériumokban megegyezni, amelyet az új vezetés is elfogad. A miniszter szerint óriási bűn volt 2006-ban eladni a budapesti repülőteret. A repülőtéri gyorsvasút első helyen van a következő uniós ciklus fejlesztési projektjei között.

2019.11.28. 11:18

Visontai szennyeződés

A Greenpeace szerint a megengedettnél magasabb a szennyezettség, a katasztrófavédelem az általános protokoll szerint hozza nyilvánosságra a mért adatokat. A szakemberek azt állítják, hogy az emberei egészségre veszélyes értékek nincsenek a térségben. Arról nincs információ, hogy a Greenpeace miért mér más adatokat.

2019.11.28. 11:29

Dugódíj

Demszky Gábor vállalt ilyen kötelezettséget a 4-es metró miatt, a magyar kormány ezt sosem támogatta, és ez nem is változott meg. Egyelőre várja a kormány a főváros elképzeléseit, de abban is segít, ha a főváros azt szeretné elérni, hogy ez a kötelezettség alól mentse fel Magyarországot az Európai Unió. Ilyen kérés nem érkezett.

2019.11.28. 11:30

4-es metró

Tárgyalnak arról, hogy Magyarországnak minél kisebb büntetést kelljen fizetnie a metró építése során elkövetett hibák miatt.

2019.11.28. 11:34

Nyugdíj

Az öngondoskodást önkéntes alapon támogatja a kormány, nincs sürgető szükség az alapvető szabályok megváltoztatására a nyugdíjak esetében. A korhatár korrekciója most zajlik, 2022-ben éri el a 65 évet, itt megáll az emelkedés. A nyugdíjrendszer fenntartható a következő egy évtizedben. A gyermekvállalás elismerése a nyugdíjban vitatott, nyitott a kormány ezeknek a vitáknak a lefolytatására, de nincs ilyen kérdés sem a kormány, sem a parlament előtt.

2019.11.28. 11:35

Paks

A kormány meghallgatott egy rövid tájékoztatást Süli János minisztertől, de nem döntött az atomerőmű-építéshez szükséges szabályokról. Az idén már lehet, hogy nem is kerül a parlament elé.

2019.11.28. 11:45

Úzvölgyi katonatemető

A román hatóságok a magyar kisebbséget érintő ügyekben rosszabb hatásfokkal járnak el, mint korábban, ezért minden diplomáciai eszközzel fellép a kormány.

2019.11.28. 11:50

Klímavédelmi konzultáció

Az emberekkel való konzultációt a Fidesz-KDNP-kormány vezette be, és élnek is ezzel a stratégiai ügyekben. Számít a magyar emberek véleménye, de ennek a leghatékonyabb formája a nemzeti konzultáció. Ez a kérdőív egy brüsszeli kötelezettség volt, a magyar kormány tette ki a honlapjára, és köszönik, hogy már több mint 200 ezren kitöltötték - mondta Hollik István kormányszóvivő.

2019.11.28. 11:57

Árfolyam

A költségvetésre komoly veszélyt az árfolyamváltozás nem jelent, a PM számításai szerint legalább akkora többletbevétel ered belőle, mint amennyi többletteher. Ha valahol be kell avatkozni, a kormány megteszi.

2019.11.28. 11:58

Ritka betegségek

Egyedi kérelem alapján döntenek a ritka betegségek esetében a finanszírozásról az új, megemelt keretből is.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×