eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb gazdaságvédelmi akciótervet nyújt be a Pénzügyminisztérium 2020 első felében - a nap hírei

Petárdastopot kérnek szilveszterre az állatvédők. Befejeződött a fogolycsere Kijev és a Donyec-medencei szakadárok között.

2020 első felében újabb gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a kormány elé a Pénzügyminisztérium. Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár a vállalkozások adóterheinek csökkentését nevezte az új akcióterv legfontosabb céljának. A tervezett változtatásokat elsősorban a magas foglalkoztatási szint fenntartásával indokolta.

Magasabb fokozatba kapcsolt az Állami Számvevőszék. Domokos László elnök évértékelése szerint az ÁSZ több mint 60 százalékkal, 1350-re növelte az ellenőrzött szervezetek számát 2019-ben. Az ÁSZ elnöke felhívta a figyelmet, hogy szükség van az egészségügy finanszírozásának, az ellátórendszer struktúrájának és a közszféra belső ellenőrzésének átalakítására.

Január végéig minden banki ügyfél tételes kimutatást kap arról, miért és mennyi pénzt fizetett bankszámlához kapcsolódó szolgáltatásokért az elmúlt öt hónapban. A Portfolio azt írja: ezentúl minden év elején számítani kell majd a részletes éves kimutatásra. Ebben szerepelnie kell egyebek mellett a bankkártya, az átutalások, és a hitelkártya díjainak.

Petárdastopot kérnek szilveszterre az állatvédők. Az óévbúcsúztatáskor használt pirotechnikai eszközök erős hang- és fényhatásai ugyanis sokkos pánikot okozhatnak az állatoknál. Az Orpheus Állatvédő Egyesület azt tanácsolja a gazdáknak, hogy tegyenek az elérhetőségüket tartalmazó bilétás nyakörvet a kutyákra, macskákra, a mikrochip adatai pedig legyen regisztrálva. Az LMP törvénymódosító javaslatot nyújt be a petárdázás és a pirotechnikai eszközök tiltása érdekében.

Visszavonul a játékvezetéstől Kassai Viktor futballbíró, aki 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett és megkapta "A világ legjobb játékvezetője" elismerést. Kassai Viktorral együtt visszavonul asszisztens társa, Ring György is, aki a 2011-es BL-döntő mellett részt vett két Európa-bajnokságon és a 2016-os klubvilágbajnokságon is

Elfogta a támadót a rendőrség, aki megkéselt öt embert New York államban egy rabbi otthonában szombat este. A sebesültek kórházba kerültek, kettejük állapota válságos - tudatta az Ortodox Zsidók Közügyi Tanácsa. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy bármit tudnának a támadás okáról. A rendőrség bejelentette, hogy intenzívebbé teszi a járőrözést a zsidók lakta kerületekben.

Befejeződött a fogolycsere Kijev és a donyec-medencei szakadárok között a kelet-ukrajnai frontvonal mentén. Az ukrán elnöki hivatal közlése szerint 76 ukrán állampolgár nyerte vissza szabadságát, akiket a Donyec-medencei szakadár területeken tartottak fogságban. Az ukrán fél 127 embert adott át a szakadároknak.

Angela Merkel kancellárban bíznak leginkább a németek hazájuk vezető politikusai közül - mutatta ki egy friss felmérés. A Bild am Sonntag megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint a leggyengébben a jobboldali Alternatíva Németországnak társelnöke szerepelt. Szintén alacsony a támogatottsága a Német Szociáldemokrata Párt új vezetőinek.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×