INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

rendszám

autó

rendszámtábla

A nagy víznyomástól a szakadó esőben és viharos szélben leesett rendszámtáblák a városi rendőrkapitányság épületében, Nyíregyházán 2017. június 7-én. A rendőrség munkatársai az előző esti esti vihar után több mint ötven elhagyott rendszámtáblát szedtek össze a városban.

A korábban hittnél gyorsabban jön az új rendszám

Infostart

Megkezdődött az S betűvel kezdődő rendszámok kiosztása.

Vélhetően az okmányirodáknál még található az R betűvel kezdődő rendszámokból, melyeket 2020 elején fognak kiosztani, ám már decemberben megkezdődött a sorban következő, S betűvel kezdődő rendszámok osztása. Elsőként zöld, azaz plug-in hybrid és elektromos autókra való rendszámból látni ilyet – írja az Autonavigator.hu. A jelek szerint az NLE, NNB, PDA, PMY, REW, RKZ, RIA sorozatokat a SAB követi a zöldeknél.

A használtautó-import és az újautó-piac bővülésének köszönhetően a tavaly ősztől osztott R-betűs rendszámok rekord idő, alig több mint egy éve alatt futottak ki. Korábban egy betűkezdet akár öt évre is elég volt: az L 2007 és 2012, az M 2011 és 2015 között került sorra, előtte és utána viszont gyorsabban, jellemzően 3 évente cserélődtek a betűk.

Ha marad az autópiac mostani teljesítménye, az 1990-ben bevezetett három betű-három szám kombinációs rendszámok 2025 körül kifutnak, és újra rendszerre lehet szükség, amiben a forgalomból kivont vagy akár a lecserélt rendszámokat nem osztják újra. Korábban felmerült a terület alapú rendszám bevezetése.

Más változás viszont már biztos: az ideiglenes rendszámokat 2021. január 1-től egységesítik az uniós gyakorlat alapján. Összevonják a korábban E, M, SP, P és Z betűjelű ideiglenes rendszámtáblákat, ezek helyett egységesen I betűjelet vezetnek be felmenő rendszerben. Megszűnnek az ideiglenes behozatali vámeljárás alá vont járműre kiadott V betűjelű rendszámok, valamint a lassú járművek speciális, fehér alapon Y kezdő betűjelű rendszámai is – közölte a portál.

Nyitókép: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018