eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels.com

EMMI: jelentős módszertani változásokat hoz a NAT módosítása

A minisztérium szerint jelentősek, a lényeget érintőek a NAT változásai.

Szeptembrtől életbe lépnek a NAT-tal kapcsolatos koncepcionális módosítások, amelyeket a kormány a közelmúltban elfogadott - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.

Azt írják, hogy

a módosítások révén a NAT-ban megjelennek azok a módszertani változások, amelyek lehetővé teszik a minden korábbinál modernebb, korszerűbb kerettantervek elkészítését.

Az EMMI azt hangoztatja, hogy a Nemzeti Alaptanterv átalakítását széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés előzte meg, több mint ezer vélemény, javaslat érkezett a készítőkhöz, és ezek figyelembe vételével alakult ki a kormány elé került javaslat.

A minisztériuma kritikákat politikai támadásnak minősíti, a bírálatot megfogalmazó szakszervezeti vezetőt pedig "ellenzék által előretolt" PDSZ-elnöknek nevezi.

Pénteken a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt közölte: elfogadhatatlan, hogy mégsem lesz új Nemzeti alaptanterv. Szűcs Tamás elnök szerint megdöbbenve értesültek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely bejelentéséről és lemondásra szólítják fel az emberi erőforrások miniszterét, államtitkárát és a közoktatásért felelős államtitkárt, továbbá önálló oktatási minisztérium visszaállítását sürgetik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×