INFORÁDIÓ
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka

főkert

római-part

konzultáció

A Római-part 2017. június 20-án.

Nekimennek a Római-partnak, rá sem lehet majd ismerni

InfoRádió

Közösségi tervezéssel újul meg mintegy 450 millió forintból a Római-part. A Főkert Nonprofit Zrt. online kérdőíven, csütörtöktől szombatig pedig személyesen is várja a lakosság véleményét arról, hogy miként fejlesszék a partszakasz hét pontját - mondta az InfoRádiónak a társaság zöldfelület-fejlesztési igazgatója.

Az óbudaiak, békásmegyeriek véleményének figyelembevételével újul meg a Római-part.

A beavatkozásokra a part Aelia Sabina köz és Őrtorony utca közötti részén kerül sor

- mondta el az InfoRádióban Nagy Dénes, a Főkert Nonprofit Zrt. zöldfelület-fejlesztési igazgatója.

"Hét akcióterületről van szó. Elsősorban funkcióbővítő, illetve komfortjavító beruházásokat jelentene a fejlesztés, a lakosság számára szeretnénk komfortosabbá, használhatóbbá tenni az egész partszakaszt" - egyértelműsítette Nagy Dénes.

A fejlesztési folyamat nulladik fázisa lenne a lakossági konzultáció, a Főkert arra kíváncsi, hogy az ott élők mit szeretnének a legjobban, "bizonyos kereteken belül mi az a funkció, amit látni szeretnének, akár olyan szintig is, hogy milyen termékeket használjunk fel ahhoz, hogy minél szélesebb megelégedés övezze az átalakítást".

A konzultáció egyrészt a Főkert honlapján online, másrészt a helyszínen "offline" megy. Nagy Dénes azt várja, hogy

a lakosság döntsön, játszótereket, pihenőket, sportolási lehetőségeket, biciklipumpáló helyeket, tárolókat, ivókutakat akar-e inkább látni.

Az online kérdőívet augusztus 21-ig lehet kitölteni. Aki pedig minderről bővebb információt szeretne, augusztus 15. és 17. között délután 2 és este 8 óra között a Római part 43. szám alatt várják, a Két Rombusz nevű helyen.

Augusztus 21-én véget ér az adatgyűjtés. Ezt követően augusztus 23-24-én a Főkert egy közös "workshopot" hirdet a Külker Evezős Klubban, ennek keretében értékelik a beérkezett igényeket, és megpróbálják megtalálni azt a közös metszetet, amivel mindenki elégedett lehet. Mindenki mehet ide is.

Mindezek után

a Főkert koncepciótervet készít, abból pedig kiviteli terv lesz, utána kezdődhet a munka, ami előre láthatólag novembertől márciusig zajlik majd.

Az átalakítások - mint Nagy Dénes hozzáfűzte - kiterjednek a zöldterületekre is.

Nyitókép: Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Közösségi tervezéssel újul meg a Római-part - Főkert
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018