eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Értékalapú politizálás helyett a gazdagodás - hetilapszemle

A Mandiner Stumpf Istvánnal készített interjút, a HVG a turisztikai ügynökség hatalmas mobiladat vásárlásáról írt, a Figyelő pedig a Nézőpont egészségügyi konferenciájáról készített összefoglalót.

A Mandinerben Stumpf Istvánnal olvashatnak beszélgetést. A leköszönő alkotmánybíró veszélyes tendenciának látja, hogy a Fidesz alapító nemzedéke mögött megjelent egy olyan korosztály, amely

nem elsősorban az értékalapú politizálásra

helyezi a hangsúlyt, hanem arra, hogy a pozíciókat ki kell használni egyfajta gazdagodásra is. Stumpf István a Mandinernek azt is elárulta:

nem bánta volna, ha újraválasztják,

de nem lepte meg, hogy Handó Tünde érkezett a helyére alkotmánybírónak.

A HVG arra hívta fel a figyelmet, hogy

a Magyar Turisztikai Ügynökség 52 milliárdnyi cellainformációt vásárolt a közelmúltban,

hogy a Magyarország területén működő mobiltelefonok használóinak mozgását elemezze. A HVG szerint a Magyar Telekom lehetett az eladó, az adatokat pedig marketingcélokra használhatja majd az ügynökség, ahogy ez a nemzetközi gyakorlatban is évek óta jellemző. A hetilap kifejti, hogy az anonim adatokat könnyű összekötni a valódi felhasználókkal, ez azonban jogaszbályellenes.

A Figyelő a Nézőpont Intézet múlt heti egészségügyi konferenciájáról készített összefoglalót. A hetilap idézi a nemzeti erőforrások miniszterének előadását, amiben Kásler Miklós bemutatta az egészségmegőrzés érdekében indított programokat. Ezekben a többi között bevezették a bárányhimlő elleni védőoltást, a HPV elleni vakcina pedig jövőre már fiú gyermekek részére támogatott lesz. Kásler Miklóstól azt is idézi a Figyelő, hogy

kormányzati szándék az orvosbérek további emelése.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×