INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

pápa

katonaság

véradás

bázis

Nem akármilyen címmel büszkélkedhet a pápai légibázis

Nem akármilyen címmel büszkélkedhet a pápai légibázis

Infostart

2010 óta szerveznek önkéntes véradásokat magas részvételi létszámokkal, így évente akár több száz élet megmentéséhez járulhatnak hozzá az alakulat katonái.

1988 óta november 27-én ünneplik hazánkban a véradók napját a Magyar Vöröskereszt jóvoltából. A szervezet idén ezen a napon az Országos Vér­ellátó Szolgálattal közösen tartott központi ünnepséget Budapesten, hogy elismerésekkel jutalmazzák a sokszoros vér­adókat, a véradó mozgalom támogatóit, illetve átadják a véradóbarát munkahelyeknek járó kitüntetéseket – utóbbiak között volt az MH Pápa Bázisrepülőtér is – számolt be a Veol.hu.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér Egészségügyi Központjának munkatársai, középen Kondor Zoltán alezredes, MH PBRT törzsfőnök
Az MH Pápa Bázisrepülőtér Egészségügyi Központjának munkatársai, középen Kondor Zoltán alezredes, MH PBRT törzsfőnök (fotó: MH Pápa Bázisrepülőtér/Varju Kitti)

A pápai reptéren 2010 óta folyamatosan szerveznek vér­adásokat, és ösztönzik az ott dolgozó állományt a rendszeres részvételre. Mind mondják, fontos céljuknak tekintik, hogy ilyen módon is segítsék a társadalmat, ezért

kiemelten támogatják a munkahelyi vér­adást.

A légikikötő egészségügyi központjában általában évente négy alkalommal lehet vért adni, de 2019-ben rendhagyó módon összesen hatszor nyílt lehetőség erre.

A bázisrepülőtér állománya nagyon aktívnak tekinthető, hiszen átlagosan 40-en vesznek részt ezeken a helyi véradásokon. Emellett a Pápai Transzfúziós Osztály által a Gróf Esterházy Kórházban péntekenként megszervezett, általános véradó lehetőségét is sokan kihasználják. Egyetlen véradó három beteg emberen segíthet, így

a bázis dolgozói az önkéntes véradásoknak köszönhetően évente akár közel 500 életet tudnak megmenteni.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér a véradó mozgalom támogatásának elismeréseként – idén egyetlen katonai szervezetként – Véradóbarát munkahely címet kapott a véradók napján tartott központi ünnepségen.

Nyitókép: MH Pápa Bázisrepülőtér/Varju Kitti
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018