eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: MH Pápa Bázisrepülőtér/Varju Kitti

Nem akármilyen címmel büszkélkedhet a pápai légibázis

2010 óta szerveznek önkéntes véradásokat magas részvételi létszámokkal, így évente akár több száz élet megmentéséhez járulhatnak hozzá az alakulat katonái.

1988 óta november 27-én ünneplik hazánkban a véradók napját a Magyar Vöröskereszt jóvoltából. A szervezet idén ezen a napon az Országos Vér­ellátó Szolgálattal közösen tartott központi ünnepséget Budapesten, hogy elismerésekkel jutalmazzák a sokszoros vér­adókat, a véradó mozgalom támogatóit, illetve átadják a véradóbarát munkahelyeknek járó kitüntetéseket – utóbbiak között volt az MH Pápa Bázisrepülőtér is – számolt be a Veol.hu.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér Egészségügyi Központjának munkatársai, középen Kondor Zoltán alezredes, MH PBRT törzsfőnök
Az MH Pápa Bázisrepülőtér Egészségügyi Központjának munkatársai, középen Kondor Zoltán alezredes, MH PBRT törzsfőnök (fotó: MH Pápa Bázisrepülőtér/Varju Kitti)

A pápai reptéren 2010 óta folyamatosan szerveznek vér­adásokat, és ösztönzik az ott dolgozó állományt a rendszeres részvételre. Mind mondják, fontos céljuknak tekintik, hogy ilyen módon is segítsék a társadalmat, ezért

kiemelten támogatják a munkahelyi vér­adást.

A légikikötő egészségügyi központjában általában évente négy alkalommal lehet vért adni, de 2019-ben rendhagyó módon összesen hatszor nyílt lehetőség erre.

A bázisrepülőtér állománya nagyon aktívnak tekinthető, hiszen átlagosan 40-en vesznek részt ezeken a helyi véradásokon. Emellett a Pápai Transzfúziós Osztály által a Gróf Esterházy Kórházban péntekenként megszervezett, általános véradó lehetőségét is sokan kihasználják. Egyetlen véradó három beteg emberen segíthet, így

a bázis dolgozói az önkéntes véradásoknak köszönhetően évente akár közel 500 életet tudnak megmenteni.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér a véradó mozgalom támogatásának elismeréseként – idén egyetlen katonai szervezetként – Véradóbarát munkahely címet kapott a véradók napján tartott központi ünnepségen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×