eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Küzdenek az "elszívó hatással" a hazai fürdők

A Magyar Fürdőszövetség elnöke is aggodalmait fejezte ki az ügyben.

Tovább lobbizik a fürdőszövetség az ágazati áfa csökkentéséért. A belföldi és külföldi vendégek körében rendkívül népszerű hazai fürdőhelyek – amelyek közül 224 számít turisztikai szempontból is jelentősnek – a vendéglátás és a szálláshelyek kedvező kulcsával szemben 2020-ban is 27 százalékos áfával üzemelnek majd. Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke a Világgazdaságnak elmondta:

az átlagosan 10 százalékos jegyáremelés mellett idén 20-25 százalékos rezsiköltség-növekedést is ki kellett gazdálkodni a drasztikusan megugró energiaárak miatt.

A fürdőszövetség az áfacsökken­tést célzó lobbimunkával a 2021-es költségvetési törvény tárgyalására szeretne elkészülni.

Vizsgálják, hogy az áfacsökkentés változatlan bruttó árakat feltételezve milyen bevételi többletet generálna a hazai fürdőkben, és abból milyen költségeket és ráfordításokat tudnának fedezni. A rendkívül alacsony jövedelmezőség miatt a fürdők alapvetően bérfejlesztésre költenék a forrást.

A fürdőszövetség elnöke úgy látja,

esélyük sincs a legnagyobb konkurens ágazatok, a hasonló munkakörökben olykor kétszeres jövedelmet is kínáló vendéglátás és a januártól már jóval alacsonyabb áfakulccsal működő szállodaipar elszívó hatásával felvenni a versenyt.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×