INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

fürdő

strand

munkaerőhiány

Küzdenek az elszívó hatással a hazai fürdők

Küzdenek az "elszívó hatással" a hazai fürdők

Infostart

A Magyar Fürdőszövetség elnöke is aggodalmait fejezte ki az ügyben.

Tovább lobbizik a fürdőszövetség az ágazati áfa csökkentéséért. A belföldi és külföldi vendégek körében rendkívül népszerű hazai fürdőhelyek – amelyek közül 224 számít turisztikai szempontból is jelentősnek – a vendéglátás és a szálláshelyek kedvező kulcsával szemben 2020-ban is 27 százalékos áfával üzemelnek majd. Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke a Világgazdaságnak elmondta:

az átlagosan 10 százalékos jegyáremelés mellett idén 20-25 százalékos rezsiköltség-növekedést is ki kellett gazdálkodni a drasztikusan megugró energiaárak miatt.

A fürdőszövetség az áfacsökken­tést célzó lobbimunkával a 2021-es költségvetési törvény tárgyalására szeretne elkészülni.

Vizsgálják, hogy az áfacsökkentés változatlan bruttó árakat feltételezve milyen bevételi többletet generálna a hazai fürdőkben, és abból milyen költségeket és ráfordításokat tudnának fedezni. A rendkívül alacsony jövedelmezőség miatt a fürdők alapvetően bérfejlesztésre költenék a forrást.

A fürdőszövetség elnöke úgy látja,

esélyük sincs a legnagyobb konkurens ágazatok, a hasonló munkakörökben olykor kétszeres jövedelmet is kínáló vendéglátás és a januártól már jóval alacsonyabb áfakulccsal működő szállodaipar elszívó hatásával felvenni a versenyt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018