INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

balaton

miniszterelnökség

szabályozás

vízpart

A Szent Mihály-kápolna Vonyarcvashegynél 2018. május 16-án este. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben emelték, a pusztító balatoni viharból megmenekülő 40 halász emlékére.

Balatoni polgármestereknek üzent a miniszterelnökség

Infostart

A kitolt határidő szerint november 22-ig, azaz péntekig lehet véleményezni a Balaton új, pár hete napvilágot látott vízparti szabályozásának terveit.

Az eddigi visszhangok miatt a Miniszterelnökség jónak látta egy tájékoztatót szétküldeni kedd délután a balatoni polgármesterek számára. Ebben a kedélyek megnyugtatására közlik, hogy a napvilágot látott tervek csak az egyeztetések első fázisát jelentik, sor kerülhet a felmerülő kérdések településenkénti személyes megvitatására is – értesült a hirbalaton.hu.

Mint a levélben olvasható, a tervcsomag célja, hogy végrehajtsa a törvény által lefektetett országos érdekeket, tehát összehangolja a természet-, környezet- és tájvédelmi érdekeket a vízpart turisztikai hasznosításával. Azt is megjegyzik, a tárca számára az önkormányzatok álláspontja kiemelten fontos, a céljuk az, hogy egy konszenzusos, mindenki számára előremutató terv lépjen majd életbe.

Az epites.hu honlapon október 22-én megjelent, majd az érintett önkormányzatoknak közel egy héttel később kipostázott információk szerint a Balaton vízparti területeinek új közcélú területfelhasználási tervét a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkársága készítette elő a Lechner Tudásközpont közreműködésével.

A Balaton partvonalát az elmúlt több mint másfél évtizedben meghatározó, 2003-as jogszabály megalkotását többfordulós egyeztetés előzte meg, amely most elmaradt, így ennek pótlását kérték – a szövetség elnökének közlése szerint.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018