INFORÁDIÓ
2022. október 2. vasárnap
Petra

balaton

tüntetés

vonyarcvashegy

kikötőépítés

A Szent Mihály-kápolna Vonyarcvashegynél 2018. május 16-án este. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben emelték, a pusztító balatoni viharból megmenekülő 40 halász emlékére.

Gigaberuházás ellen tiltakoztak a Balatonnál

Infostart

Békés demonstrációval tiltakoztak a Vonyarcvashegy és Balatongyörök között tervezett ipari kikötő megépítése ellen szombaton a Szent Mihály- dombon, a kápolnánál - számolt be a hirbalaton.hu.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, egy ipari kikötő építésének előkészületei zajlanak Balatongyörök és Vonyarcvashegy határában, a Szent Mihály-kápolnától alig 400 méterre, és noha a tó egésze nyerhet a létesítmény megvalósulásán, a balatontipp.hu beszámolója szerint a különleges helyszín miatt sokan ellenérzéssel viseltetnek a terv iránt.

A helyiek és az üdülőtulajdonosok szerint nemkívánatos a beruházás, Pécseli Péter, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltségének vezetője ugyanakkor a Balaton Fejlesztési Tanács nyár eleji környezetvédelmi konferenciáján Csopakon arról beszélt, hogy a Balatongyörök és Vonyarcvashegy között jelenleg is üzemelő 110 ezer köbméter befogadóképességű zagytér az egyetlen olyan terület a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében a Balatonon, ahol ezt a tervet meg lehet valósítani.

Szombaton Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-kápolnánál ez ellen a beruházás ellen demonstráltak a jelenlévők - írja a hirbalaton.hu. Az “Összefogás Balatongyörök és Vonyarcvashegy között épülő ipari kikötő ellen” elnevezésű nyilvános Facebook csoport oldalán szintén számos fotót posztoló Marton Tamás szerint szombaton Balatongyörök a környezetért élte napját.

Míg délelőtt faültetésen szorgoskodtak, délután a Szent Mihály kápolnánál több mint ezer (szerintem közel kétezer) ember tiltakozott egy újabb, most Balatongyörökre tervezett tájseb ellen. A két községből külön menet indult, mely a kápolnánál vált eggyé.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018