eur:
394.17
usd:
369.64
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A járművek a több állami intézménynek szánt elektromos autók átadásán Budapesten 2017. december 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Áldás és átok is a kórházaknak a rengeteg zöld rendszámos autó

Szinte meglepetésként kaptak a hazai kórházak számos e-autót, de az apró betűs részekre csak később derült fény.

Több száz elektromos autót - 249 VW Golfot - kaptak a hazai kórházak a múlt héten, ám mint azt a Népszava írja, az állami segítséggel beszerzett autók mellé totális kontroll és a casco önrésze "jár"; havi mintegy nettó 54 ezer forintos használati díjat kell fizetniük a gépkocsikért. Az összeget negyedévente a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) számlájára kell utalniuk, és még e pénzügyi tranzakció költsége is az intézményeket terheli.

A használati díjért cserébe a KEF gépjármű felelősség- és Casco biztosítást köt, és vállalja a káresemények ügyintézést, a szezonális gumicserét, valamint az abroncsok tárolását is. Intézik továbbá a karbantartást, a javítást, a szervizt, valamint asszisztencia szolgáltatást is biztosítanak.

Az e-autókat a kórházaknak határozott időre, 60 hónapra és szigorú feltételekkel adták oda. A kocsit csak külön kiállított „állami gépkocsi vezetési engedély” birtokában vezetheti bárki, ezért az intézményvezetőknek meg kellett nevezniük azokat a munkatársaikat, akik használhatják az autót.

A menetlevelet az autóba szerelt „elektronikus menetíró” személyre szólóan állítja ki.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×