eur:
392.82
usd:
367.12
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Egymillió látogatót várnak a fővárosi temetőkbe

Megötszöröződhet a tömegforgalom a budapesti köztemetőkben Mindenszentek és halottak napja idején - mondta a Budapesti Temetkezési Intézet szolgáltatási igazgatója az InfoRádiónak.

A fővárosban november 3-ig reggel hét órától este nyolcig tartanak nyitva a köztemetők - tudta meg az InfoRádió Harsányi Andreától, a Budapesti Temetkezési Intézet szolgáltatási igazgatójától. Ilyenkor, különösen szerdától szombatig megnövekszik a forgalom, a temetők környékén nehezebben lehet majd parkolni. Az igazgató azt javasolja, hogy érdemes egy távolabbi helyen hagyni az autót, és egy-egy megálló erejéig igénybe venni a közösségi közlekedést.

Csütörtökön nyitástól szombaton zárásig a temetőkbe tilos lesz az autóforgalom az Újköztemető kivételével, ahol viszont díjmentes lesz a behajtás. Az érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők járműveit időkorlát nélkül beengedik majd, de figyelemmel kell lenni a temetői gyalogosforgalomra is.

"Ebben az időszakban akár megötszöröződik a látogatói forgalom. Ez az egy hét alatt egymillióan látogatják a köztemetőket" - mondta Harsányi Andrea. Azt is elárulta, hogy a szokásoknak megfelelően a két legnagyobb temetőben egy-egy közös megemlékezést tartanak:

  • az Újköztemető 53-as szóróparcellájában október 31-én 17.30 órakor.
  • a Farkasréti temetőben november 1-jén 17.30 órakor fényfestéssel készülnek.

Az egyórás műsorban Cseke Péter szaval, Tóth Vera és Mujahid Zoltán pedig énekel majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×