INFORÁDIÓ 
2020. január 18. szombat
Piroska

karácsony gergely

kormányinfó

budapest

főpolgármester

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.

Reagált Karácsony Gergely az Orbán Viktor által elmondottakra

Infostart

Szóba került a Városliget, a sportfejlesztések és a politikus programjának három alapköve is.

Úgy kezdte a válaszát a Facebookon, hogy sokan kérdezték, változtat-e valamit Budapest és a kormány viszonyán a miniszterelnök hétfői parlamenti nyilatkozata, amely szerint a kormány „nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten”.

Karácsony Gergely szerint ez jó kiindulópontja annak az együttműködésnek, amelyben ő kiszámítható partner lesz, hiszen az én egyetlen és kizárólagos szempontja a budapestiek érdeke.

Megismételte a programja három alapkövét.

  1. Presztízsberuházások helyett a budapestiek életminőségét javító fejlesztések kellenek.
  2. A város kizöldítése elengedhetetlen.
  3. Budapest jövőjéről a budapestiek bevonásával kell dönteni.

Azt írta, hogy e program képviseletéből az fakad, hogy nem arról szólnak a jövőben a kormány és Budapest közötti tárgyalások, hogy mit szeretne, vagy nem szeretne a főváros felelős vezetése, hanem arról, hogy mit szeretnének, vagy nem szeretnének a budapestiek.

A Városligettel kapcsolatban azt írta, hogy "felmérésből ismert a tény: a budapestiek közel kétharmada közparkot szeretne a Liget-projekt épületei helyett. Ezért ebben az ügyben azt az álláspontot képviseljük határozottan, hogy újabb építmények helyett meg kell növelni a zöldfelületet a Városligetben".

A kormány által kezdeményezett stadionberuházások ügyében pedig közvetlenül a budapestiekhez tervez fordulni, hogy az ő véleményüket képviselhessék a kormánnyal folytatott tárgyalásokon.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018