eur:
394.86
usd:
364.07
bux:
65532.7
2024. március 19. kedd Bánk, József
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Reagált Karácsony Gergely az Orbán Viktor által elmondottakra

Szóba került a Városliget, a sportfejlesztések és a politikus programjának három alapköve is.

Úgy kezdte a válaszát a Facebookon, hogy sokan kérdezték, változtat-e valamit Budapest és a kormány viszonyán a miniszterelnök hétfői parlamenti nyilatkozata, amely szerint a kormány „nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten”.

Karácsony Gergely szerint ez jó kiindulópontja annak az együttműködésnek, amelyben ő kiszámítható partner lesz, hiszen az én egyetlen és kizárólagos szempontja a budapestiek érdeke.

Megismételte a programja három alapkövét.

  1. Presztízsberuházások helyett a budapestiek életminőségét javító fejlesztések kellenek.
  2. A város kizöldítése elengedhetetlen.
  3. Budapest jövőjéről a budapestiek bevonásával kell dönteni.

Azt írta, hogy e program képviseletéből az fakad, hogy nem arról szólnak a jövőben a kormány és Budapest közötti tárgyalások, hogy mit szeretne, vagy nem szeretne a főváros felelős vezetése, hanem arról, hogy mit szeretnének, vagy nem szeretnének a budapestiek.

A Városligettel kapcsolatban azt írta, hogy "felmérésből ismert a tény: a budapestiek közel kétharmada közparkot szeretne a Liget-projekt épületei helyett. Ezért ebben az ügyben azt az álláspontot képviseljük határozottan, hogy újabb építmények helyett meg kell növelni a zöldfelületet a Városligetben".

A kormány által kezdeményezett stadionberuházások ügyében pedig közvetlenül a budapestiekhez tervez fordulni, hogy az ő véleményüket képviselhessék a kormánnyal folytatott tárgyalásokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×