INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

a nap hírei

napinfó

inforádió

A vízválság megoldását célzó magyar javaslatokról számolt be a pénzügyminiszter Washingtonban - a nap hírei

Infostart / InfoRádió

Trócsányi László szerint a balkáni uniós bővítés késleltetése más hatalmi centrumok befolyás szerzését okozhatja a térségben. Nem született döntés a brexit határidejének újabb halasztásáról Brüsszelben.

Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna - mondta Washingtonban a pénzügyminiszter. Varga Mihály a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank közgyűlésén utalt arra, hogy az elvándorlás egyik oka a vízbázisok kezelésének gondja, a vízellátás kimerülése, és mindezek megoldására Magyarországnak jó javaslatai, cégei, szakemberei vannak.

Az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok víz nélkül teljesíthetetlenek, a víz központi kérdéssé vált - hangsúlyozta Áder János államfő a Kossuth rádióban. Kiemelte: a feladat az, hogy ahol még lehet, az emberiség előzze meg a vízválságot, ahol pedig az már bekövetkezett, ott keresni kell a lehetőségeket, hogyan csökkenthetők a vízválság okozta károk.

A balkáni uniós bővítés késleltetése más hatalmi centrumok befolyás szerzését okozhatja a térségben - írta Trócsányi László, európai parlamenti képviselő a magyarnemzet.hu oldalon. A politikus azután írta ezt, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről.

Október 21-től a MÁV vasúti bérletei is hozzárendelhetők az új típusú személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez - közölte a MÁV. Az utasok a bérletüket személyi okmányukon elektronikus adatként tárolhatják, így nem kell papíralapú bérletet maguknál tartaniuk

Jövő héten kezdi meg őszi ülésszakát a parlament, a képviselők a kéthetes ülésen mondhatják el véleményüket egyebek között a tavalyi költségvetés zárszámadásáról. Az ülés október 28-án ér véget.

Jövő pénteken vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's. Ezzel befejeződik az ország idei hitelminősítői felülvizsgálati sorozata.

Nem született döntés a brexit határidejének újabb halasztásáról Brüsszelben. Az unióban maradó 27 tagállam nagykövetei azt követően tartottak megbeszélést, hogy London a jelenleg október 31-én esedékes határidő kiterjesztését kérelmezte.

Valódi, felelős politikai párbeszédre szólította fel a spanyol miniszterelnököt és a katalán elnököt Barcelona polgármestere. A városban hat napja tartanak a tüntetések és az erőszakos rendbontások katalán vezetők elítélése miatt. Az önkormányzat becslése szerint a városnak eddig legalább 2,5 millió euró kárt okozott a tüntetéseket kísérő vandalizmus.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018