eur:
394.12
usd:
370.25
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2019. április 4-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István: Karácsony Gergely "összehord hetet-havat"

Tarlós István főpolgármester nevetségesnek minősítette Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt csütörtöki nyílt levelét.

A főpolgármester Karácsony Gergely hozzá intézett nyílt levelére reagálva az MTI-nek azt mondta, hogy a "nemtelen módszereket" elítéli: a nyílt levél "meglepő, meg nem is", különös tekintettel arra, hogy Karácsony Gergely "végighazudta" a kampányt és mindenről beszélt, csak arról nem, amiről kellett volna.

Az érdemi kérdéseket "titkolózás, tapintatos hallgatás" övezte

- tette hozzá.

Tarlós István azt mondta, Karácsony Gergely "most összehord hetet-havat", kerületi polgármesterek állítólagos plakátrongálásait hánytorgatja fel neki, vitát reklamál, miközben ő már egyértelműen közölte az ellenzéki jelölttel, melyek a feltételei egy vitához.

"Soha nem mondtam, hogy ne legyen vita" - jelentette ki Tarlós István, hozzátéve, Karácsony Gergely két hete nem reagál arra, hogy lefolytasson "egy éles vitát" a szintén főpolgármester-jelölt Puzsér Róberttel, aki pedig vállalkozott erre. Teszi ezt, miközben zuglói teljesítménye "mérhetetlen" és mindig azt mondja, hogy Puzsér Róbertet figyelembe kell venni - jegyezte meg Tarlós István.

A főpolgármester kitért arra is, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt "mindenféle bűncselekményeket emleget a Fidesznek célozva". Miközben egyik nap azt mondja, hogy a Fideszben ki mindenkit akar börtönbe csukatni, másnap azt, hogy majd a Fidesszel nagyon jól együtt fog működni, majd harmadnap megint bűncselekményekkel gyanúsítja őket - közölte Tarlós István.

Azt mondta: Karácsony Gergely "össze-vissza hazudozott" patkányügyben, a zuglói parkolási szerződés ügyében és "hazudoznak a lehallgatási ügyben is".

Ez utóbbi esetében, ahelyett, hogy egy hét alatt tisztáznák az ügyet, megneveznék a beszélgetőpartnert, hatósággal vizsgáltatnák meg a bizonyos felvételt, hol van megvágva, "életszerűtlen vádaskodásokba bocsátkoznak", és minden nap mást mondanak.

"Ettől függetlenül nem a technika a lényeg, hanem a tartalom, amit Karácsony Gergely saját hangján kimondott. Ezek nagyon súlyos mondatok" - jelentette ki Tarlós István, hozzátéve, Karácsony Gergely a politikai szövetségeseit "egészen durván pocskondiázza, szidja, bűnözőnek nevezi".

Azt mondta,

Karácsony Gergely "belezavarodott" a lehallgatási botrányba is.

Tarlós István szólt arról is, "mindenki arról beszél" már legalább egy éve, hogy Tóth Csaba, a zuglói MSZP-szervezet elnöke fenyegeti Karácsony Gergelyt, és ő fél tőle. Ezt követően pedig vele fényképezkedik, összeölelkeznek. Mindeközben bűnvádi eljárást indítanak az ügyben nem fideszes képviselő feljelentés alapján - jegyezte meg Tarlós István.

A főpolgármester azt mondta: ugyanez a helyzet a XIV. kerületi parkolási szerződéssel, amelyet Karácsony Gergely bűncselekmények, piszkos alkunak, korrupciónak nevez. Ugyanakkor "lehajtott fejjel aláírja" a szerződést. Úgy fogalmazott: "Ő maga tisztakezű szerintem, de nyilván ott is megfélemlítették, valamiért feljelentés helyett (...) inkább aláírta a szerződést".

Tarlós István "egészen nevetségesnek" nevezte, azt, amit Karácsony Gergely a nyílt levelében állít. Hangsúlyozta: ő teljesítményeket, előkészített és megvalósított projekteket, intézkedéseket sorol hetek óta. Karácsony Gergely ehelyett hallgat Zuglóról, "siránkozik, panaszkodik, titkolózik". A főpolgármester úgy fogalmazott az ellenzéki kampány "egészen szánalmas", "ilyen mellébeszélésekkel, örökös panaszkodásokkal" még nem találkozott.

Kitért arra is, hogy legalább négy rendezvényét zavarták meg, és a Bajcsy-Zsilinszky úton végig megrongálták a plakátjait, csak éppen ő nem ment be '"a televízióba siránkozni".

A főpolgármester beszélt arról is, hogy napvilágot láttak "legalábbis gyanús" közvélemény-kutatások, a Medián Karácsony Gergely munkáltatója volt, és Hann Endre, a közvélemény-kutató intézet ügyvezető igazgatója "ott van (Karácsony Gergely) tanácsadói között".

Tarlós István végül kijelentette: "ez a nyílt levél rimánkodás, hogy engem mindig bántanak, mindig félrevezetnek. Sajnáljatok meg és szavazzatok rám." Ilyen módszerekhez nem hajlandó folyamodni - mondta a főpolgármester.

Karácsony Gergely a Tarlós Istvánnak címzett nyílt levelében azt írta, hogy tovább bővült azon témák sora, amelyeket nyilvános vita keretei között kellene megbeszélniük.

"Az Ön érdekében folytatott választási kampányt hányingerkampánnyá zülleszti pártja, a Fidesz. Ön pedig cinkos hallgatással, képmutató értetlenséggel veszi tudomásul, hogy bűncselekmények sorozatát követik el az Ön támogatói" - közölte Karácsony Gergely. Azt írta: bűncselekény ellenzéki párt elnökségi ülését lehallgatni; jelöltjét megfigyelni, hazug plakátokat közpénz felhasználásával terjeszteni; hazug váddal rendőri erővel fellépni ellenzéki kampánycsapat ellen; hivatali autóval asszisztálni azoknak, akik az ellenzék plakátjait letépik; ellenzéki pártirodát megrongálni, valamint ellenzéki politikusokat és kollégáikat hazug vádakkal lejáratni.

"Mindez a Fidesz szégyene, de mivel ezen bűntetteknek Ön a haszonélvezője, ezért elsősorban az Ön szégyene" - írta Karácsony Gergely. Hozzátette: Tarlós István tartozik azzal a budapestieknek, hogy világosan elmondja álláspontját pártja, a Fidesz "bűnben fogant hányingerkampányáról".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×