eur:
392.51
usd:
365.96
bux:
66789.64
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Szokatlan jócselekedetre biztat a Budapesti Állatkert, verseny is indult

Elromlott, megunt, már nem használt mobiltelefonokat gyűjt a Fővárosi Állat- és Növénykert Alapítványa, csatlakozva a Jane Goodall Intézet kezdeményezéséhez. A főkapu melletti irodában lehet leadni a készülékeket. Osztályoknak telefon-visszagyűjtő versenyt is hirdettek.

Abból a megfontolásból csatlakozott a Főváros Állat- és Növénykert alapítványa a Jane Goodall Intézet mobilvisszagyűjtő kezdeményezéséhez, mert magáénak érzi az akció üzenetét: védeni kell a környezetet, és nagyon tiszteletre méltónak tartanak minden olyan törekvést, ami az újrahasznosítást célozza.

"Nem is annyira a mobiltelefonok károsítják a környezetet, inkább az előállításuk során felhasznált ércek, a ritka fémek, amelyeket pontosan az afrikai gorillák és más lények eredeti élőhelyén bányásznak"

- mondta az InfoRádióban Montskó Éva, a Budapesti Állatkertért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az akció egyik népszerűsítője Indigó, az állatkert 2 éves gorillakölyke lesz.

Elsősorban iskolákat megcélozva hirdettek versenyt, az az iskolai osztály, amely egy-egy hónapban a legtöbb, használaton kívüli mobiltelefont hozza vissza az alapítványhoz, olyan különleges állatkerti látogatást nyer, amely során a gorillák gondozói a lehető legközelebb viszik a gyerekeket ezekhez a különleges állatokhoz.

Természetesen magánszemélyek is gyűjthetnek.

"Be sem kell jönni az állatkertbe, a főkapu mellett jobbra található az iroda" - adott felvilágosítást Montskó Éva.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy lesz még egy workshopszerű foglalkozásuk, amely során a

hulladékmentes háztartások

kialakulását próbálják segíteni.

Szülői értekezlet

Október 6-án lesz aztán az állatkerti nevelőszülők napja (kvázi szülői értekezlet), ez is arra buzdít, hogy otthonába mindenki felelősen fogadjon állatot, aki ezt nem tudja vállalni vagy csak jótékony céllal az állatkerti állatokon akar segíteni, az képletesen örökbe fogadhat állatot, "nevelőszülője" lehet egy-egy kiselefántnak, tigrisnek, zsiráfnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×