eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Járművek a 21-es számú főút kétszer kétsávossá bővített szakaszán Tar közelében 2019. szeptember 25-én. Ezen a napon átadták a 21-es út kétszer kétsávossá bővített Tar és Mátraverebély közötti, valamint bátonyterenyei szakaszát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Átadták a 21-es főút új, kétsávos szakaszait

A két új Nógrád megyei szakasszal az M3-as autópálya és Salgótarján között végig kétszer két sávon lehet közlekedni.

A Tar-Mátraverebély közötti, és a Bátonyterenyét érintő szakasz Bátonyterenyén tartott átadó ünnepségén Fónagy János kiemelte, hogy az országos közúthálózat műszaki állapota alapvetően befolyásolja az érintett térségek gazdasági versenyképességét, a helyiek életlehetőségeit, és az elmúlt években mindez érezhetően javult.

A nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár felidézte, hogy a 21-es főút története 1957-ben kezdődött, akkor alakították ki a ma ismert nyomvonalat, és mint mondta, a mostani bővítés legalább akkora hatással lesz a térség fejlődésére, mint akkoriban az új út megépítése.

Felidézte: az M3-as autópálya és a Salgótarján közötti 52 kilométer kétszer kétsávos út kiépítésére még 1999-ben készült el a terv, majd 2000-ben megkezdődött a négysávosítás Salgótarján irányából, az ipari parkig tartó három kilométer kiépítésével. Kisebb-nagyobb szünetekkel rövidebb szakaszok készültek 2003 és 2011 között Nógrád és Heves megyében. A hiányzó ütemek elhúzódtak, az újabb három szakaszt 2015 és 2018 között adták át.

A legújabban elkészült két szakasz összesen 11,3 kilométer hosszú, nettó 19,4 milliárd forintból épült meg a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. konzorciumának kivitelezésében.

Környezettudatos megoldások

Juhász Zoltán, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese elmondta, több környezettudatos megoldást is alkalmaztak az útépítésnél. Így például újrahasznosították a régi pályaszerkezet beton alaprétegét, a külterületi szakaszokon a teljes hosszon vadvédő kerítést építettek ki, ami a környezeti érdekek mellett a közlekedésbiztonságot is szolgálja.

Becsó Károly és Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselői, Szabó Sándor, Nógrád megye kormánymegbízottja, és Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere azt emelték ki az ünnepségen, hogy a 21-es főút az utóbbi évtizedek legfontosabb beruházása a térségben, segíti, hogy megerősödjenek a települések, és Kelet-Nógrád gazdasági teljesítménye közelebb kerüljön az országos átlaghoz.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×