eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Választók a szavazófülkékben az európai parlamenti (EP) választáson a XI. kerületi Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában kialakított 56-os szavazókörben 2019. május 26-án.
Nyitókép: Választók a szavazófülkékben az európai parlamenti (EP) választáson a XI. kerületi Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában. MTI/Mohai Balázs

Balatonszepezden még egyszer nekifutnak a választásnak

A Veszprém megyei Balatonszepezden decemberre írták ki az időközi polgármester-választást, a Zala megyei Lakhegyen azonban még nem döntöttek az új polgármester és képviselők megválasztásának időpontjáról.

A magyarországi települések közül Balatonszepezden és Lakhegyen jelöltek hiánya miatt nem tudnak október 13-án polgármestert választani, Lakhegyen képviselőket sem.

Balatonszepezden az önkormányzat a tájékoztatás szerint december 8-ára tűzte ki az időközi polgármester-választást a helyi választási bizottság. A településen október 19-én indul a jelöltállítás, így

november 4-éig lehet majd leadni az ajánlóíveket.

Az időközi polgármester-választás időpontjáig a jelenlegi, független polgármester, Sebestyén László mandátuma meghosszabbodik. Október 13-án azonban a képviselő-választás nem marad el a településen, és a megyei listára is szavazhatnak a balatonszepezdiek.

Lakhegyen egyelőre nem döntöttek az időközi választás időpontjáról

- közölte a helyi választási bizottság elnöke. Béry Lászlóné azt mondta, hogy a szükséges eljárási határidőket és az év végi ünnepeket is figyelembe véve januárra lenne érdemes kiírni az időközi szavazást. Erről azonban a bizottság tagjaival még nem egyeztettek.

Ürmösiné Kőmíves Eleonóra, az Egervárral közös önkormányzati hivatal jegyzője, egyben a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: a zalai településen október 13-án a polgármester- és képviselőjelöltek hiánya ellenére lesz szavazás, de csak a megyei listára adhatja le voksát a helyben élő csaknem négyszáz szavazópolgár. A jelenlegi polgármester és a képviselő-testület mandátuma pedig meghosszabbodik a később kiírandó időközi választás időpontjáig.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×