INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

neckermann

thomas cook

utazás

Új, részletes közleményt adott ki a Neckermann az anyacég csődje nyomán

Új, részletes közleményt adott ki a Neckermann az anyacég csődje nyomán

Infostart

Az osztrák és a német cég bajban van, a magyar Neckermann a szokásos módon működik, ugyanakkor nem szokványos jelenségeket is tapasztalhatnak az utasok, ezekre útmutatást adnak.

A Neckermann Magyarország vezetése azon dolgozik, hogy a külföldi anyacég okozta gazdasági nehézségekből adódó helyzetet megoldja. A cég 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítéka garantálja, hogy utasainkat ne érjen anyagi ká - olvasható a Facebookon megjelent közleményben. Hangsúlyozzák: a Neckermann Magyarország, mint a magyar kereskedelmi törvény szerint önálló társaság, jelenleg folytatja normál, napi és operatív tevékenységét.

Valamennyi külföldön tartózkodó utasunk az eredeti tervek szerint tud hazatérni - közölték, ugyanakkor felhívják az utasok figyelmét arra, hogy néhány szokatlan jelenséggel is találkozhatnak.

Néhány szálláshely az elutazás napján kérheti például az utasaiktól a számlájuk kiegyenlítését, valamint a jövőbeni utazások átmenetileg akadozhatnak. Mindkét esetben azt tanácsolják, hogy vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodával egy meghatározott email-címen.

A Neckermann Magyarország stabil pénzügyi helyzetben van, és minden kötelezettségét folyamatosan megtartja, az összes kiállított számlát kifizet - olvasható még a Dr. Békefi Veronika, a Neckermann Magyarország ügyvezetője által jegyzett közleményben.

Leállt az osztrák Neckermann, bajban a német vállalat

A magyar cég osztrák anyavállalata honlapján azt közölte, hogy "a Thomas Cook Group plc tervezett feltőkésítéséről szóló tárgyalások kudarcot vallottak. Ezért a Thomas Cook Austria AG leállította az utazások értékesítését, és nem tudja garantálni a lefoglalt utazások teljesítését". A német Neckermann hasonló tartalommal publikált üzenetet, és deklarálta, hogy jelenleg a végső lehetőségeiknél vannak. Ha ezek kudarcot vallnak, kénytelenek csődöt jelenteni - írta az Index.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018